Trapus obuolių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 111)
Trapus obuolių pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 g sviesto
10 šaukštų cukraus
4 kiaušiniai
3 stiklinės miltų
600 g obuolių
cinamono šaukštelis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Kitame dubenyje sutarkuojame į miltus šaltą sviestą. Dedame kiaušinių trynius ir 7 šaukštus cukraus, sumaišome ir suminkome tešlą. Ją padedame į kamerą valandai laiko atšalti.
Obuolius nulupame ir supaustome kubeliais. Kiaušinio baltymus suplakame su likusiu cukrumi ir cinamonu iki standumo.
Du trečdalius ar gal net truputį daugiau tešlos tarkuojame su tarka į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Sutarkavę tešlą sudedame obuoliukus, užpilame suplaktais baltymais ir ant viršaus dar užtarkuojame likusią tešlą. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos. Išėmus leidžiame truputį atvėsti ir skanaujame!
Neringa
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (7)
janina
2020-05-06 18:26
Labai neaiskiai rasote receptus ATSAKYTI
Kamile
2014-03-07 23:02
Nemažai tešlos gavosi. Aš šiek tiek pagreitinau gaminimą. Darydama tešlą jos neminkiau į vieną masę, o iš kart tarp pirštų trindama dariau birius trupinius. Todėl atšaldžius nebereikėjo jos tarkuoti. Dar viena pastaba, kad kitą kartą gamindama pyragą baltymus sumaišyčiau su visa birios tešlos mase,kuri sudaro vidų, o birią tešlą palikčiau tik ant viršaus. Šiaip pyragas man labai patiko :) ATSAKYTI
Gintarė
2023-03-01 10:06
Aš panašų pyragą kepu nuo vaikystės ir pvz., man labai patinka būtent tarkuota tešla, nes išeina kitokia masė :) Sutrynus pirštais jinai kaip smėlis ir taip gerai nesukimba, todėl - kiekvienam savo, tik reikėtų labai gerai akcentuoti, koks bus pyragas gaminant pagal jūsų siūlomą būdą (įskaitant ir pasiūlymą baltymų nedėti į viršutinio sluoksnio tešlą): tokio pyrago pjaustyti nebus įmanoma, jis bus labai labai birus :) ATSAKYTI
Giedre
2012-10-20 20:10
Pyragas isejo super! ATSAKYTI
Sima
2012-08-03 14:40
Nuostabiai skanus ir paprastas receptukas. Ačiū! ATSAKYTI
Viktorija
2012-04-25 19:43
WAW.. na nuostabus pyragas gavosi.. zodziais sudetinga perduoti.. Tai buvo mano pirmasis desertinis kepinys ir gavosi nuostabiai. ATSAKYTI
Greta
2011-01-01 17:36
Na man sis pyragas labia patiko :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital