Trapūs cukriniai susainukai "per mėsmalę"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Porcijų skaičius: 100
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 80)
Sausainiai per mėsmalę
Autorius apie receptą: Labai trapūs, labai skanūs, labai cukriniai sausainukai per mėsmalę. Matavimui naudota 250 ml stiklinė. Labai trapūs, labai skanūs, labai cukriniai sausainukai per mėsmalę. Matavimui naudota 250 ml stiklinė. Jolanta, Visko po trupinėlį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 100
2.5 stiklinės miltų (apytikriai)
1.5 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
200 gramų margarino (arba sviesto)
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Margariną arba sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Trynius išsukti su puse cukraus iki baltumo.
2.
Sodą gerai nugesinti grietine, sudėti į trynius, supilti sviestą, likusį cukrų ir suberti miltus. Miltų dėti tiek, kad gautume minkomą tešlą. Užminkyti tešlą ir minkyti, kol nelips prie rankų.
3.
Iš tešlos suformuoti didelį rutulį, jį suploti į diską ir dėti į šaldytuvą 1 - 2 valandoms.
4.
Dėti tešlą į mėsmalę, primontuoti formelę ir gaminti sausainius. Sausainius dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepti iki 190 - 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Alina
2023-12-07 15:06
Cukraus užtenka 1 stiline ir kiaušinius dedu visus ATSAKYTI
Diana
2023-11-23 14:17
Du tryniai su tiek cukraus, neišsiplaka, teko dėti trečią trynį, ir tai buvo mažai. Paties cukraus keikis stipriai per didelis, valgant net traška sausainis. Kitą kart dėčiau dvigubai mažiau. ATSAKYTI
Liucija
2023-03-04 18:47
Miltų reikia berti daugiau nei parašyta recepte ATSAKYTI
Nina.
2023-02-28 14:47
Reikia, sviesto400, gr. Cukraus 200gr,3 kiaušinius, vienas cielas, du tryniai medaus vienas valgomas šaukštas, miltai 800 šimtai gramų. Skanaus ATSAKYTI
Diana
2023-02-02 13:15
Gavosi puikūs sausainiukai ATSAKYTI
Jolanta Kalavinskienė
2023-03-03 08:43
Ačiū! ATSAKYTI
Alina
2021-03-05 22:09
Per daug saldūs ir trapūs. Praktiškai neįmanoma valgyti ir sunku normalią tešlą padaryt- per trapi, tiesiog byra. Ir kas per receptas- "po truputį, kiek reikia"?.. Ne konditeriui sunku nuspręst kiek ko reikia ir kiekiai turi būti nurodomi tikslūs ... prastas receptas ATSAKYTI
Jolanta Kalavinskienė
2023-03-03 08:42
http://viskopotrupineli.blogspot.com/2011/09/trapus-cukriniai-sausainiukai.html?m=0 ATSAKYTI
Laura
2023-03-13 17:55
Labai geras receptas. Juk parašyta, kad tešla turi būti lengvai minkoma ir nelimpanti prie rankų, tai nereikia dėti daugiau, kai tešla jau pavyksta minkoma. Kartais sunku parašyti, kiek miltų gali reikėti, nes tai priklauso nuo kiaušinių dydžio, grietinės riebumo ir pan. ATSAKYTI
Reda
2020-05-16 13:43
O kur kiaušiniu baltymai? Issimeta? Gaila. O jeigu sudėjus cielus kiaušinius? ATSAKYTI
Diana
2020-05-19 15:14
Baltymus galite užšaldyti ir vėliau, sukapus jų daugiau, panaudoti pvz. gaminant pavlovos desertą :) Jeigu dėtumėte cielą kiaušinį, pakaktų jo vieno, bet su visu kiaušiniu sausainukai bus truputėlį kietesni, ne tokie trapūs kaip vien su tryniais ATSAKYTI
Diana
2023-11-23 14:18
Aš sudėjau ir baltymus :) ATSAKYTI
Liucė
2020-04-02 20:09
Man gavosi labai trapūs kaip cukrus. ATSAKYTI
Aisha
2019-05-26 13:27
Super. Tai ko ieškojau.
Ačiū ATSAKYTI
Jolanta Kalavinskienė
2023-03-03 08:43
Ačiū! ATSAKYTI
Irena
2019-01-04 16:06
O kepimo miltelius jei deciau?keistųsi kiekis? ATSAKYTI
Diana
2019-05-26 21:32
Kepimo miltelių dėčiau kokius 1.5 šaukštelio, nes čia sviestinio tipo sausainukai, tikrai pakaks tiek. ATSAKYTI
Gintare
2018-09-09 09:28
Kam ta soda ir kam ta grietine nesuprantu!? ATSAKYTI
Inga
2018-09-09 10:30
Soda + grietinė šiek tiek pučia tešlą, kad sausainiai būtų lengvesni, oringesni. ATSAKYTI
Dorotėja
2017-11-14 20:38
Labai abejoju ar is 200gr margarino,2 trynių ,1 v. sauksto grietines ir...siek tiek miltų gausis 100 sausainių,nebent supjaustant po 1-2 cm..:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital