Trapios tešlos pyragėliai su grybais

AUTORIUS:
Giedrė Barauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Trapios tešlos pyragėliai su grybais
Trapios tešlos pyragėliai su grybais
Trapios tešlos pyragėliai su grybais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
Tešlai:
290 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (+ dar 2 - 3 šaukštai kočiojimui)
170 gramų sviesto (šalto)
40 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
150 gramų pievagrybių
3 vienetai svogūnų
6 šaukštai aliejaus (kepimui)
20 lapelių šalavijo
1 šaukštas čiobrelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai į didelį dubenį suberkite miltus, įdėkite susmulkintą sviestą, grietinę, tarkuotą sūrį, suberkite cukrų ir druską. Viską sutrinkite šakute, paskui suminkykite į kamuolį.
2.
Nuvalytus grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
3.
Nuluptus svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais.
4.
Keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus, sudėkite svogūnus, užberkite pusę šaukštelio druskos ir maišydami kepkite 10 min.
5.
Keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus, sudėkite pievagrybius, užberkite likusią druską, čiobrelius. Retsykiais pamaišydami kepkite ant smarkios kaitros, kol grybai ims skrusti.
6.
Įdarui dubenyje sumaišykite iškeptus pievagrybius ir svogūnus. Įdarą atvėsinkite.
7.
Tešlą iškočiokite iki maždaug 0,5 cm storio. Formele ar puodeliu išspauskite 12 cm skersmens apskritimus. Dėkite ant jų po šaukštą įdaro ir užsandarinkite kraštą. Uždėkite ant pyragėlio šalavijo lapelį ir apvyniokite iškočiota (0,5 cm storio, 1 cm pločio) tešlos juostele.
8.
Aptepkite pyragėlių viršų kiaušinio plakiniu ir kepkite 180–200 °C orkaitėje maždaug 25 min.
9.
Ragaukite vienus arba su grietinės ir sviesto padažu.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital