Trapios tešlos pyragas su uogiene ir morengo kepure

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Trapios tešlos pyragas su uogiene ir morengo kepure
Autorius apie receptą: Labai skanus pyragas, kuris lengvai pagaminamas ir iš paprastų kasdieninių produktų. Rekomenduoju išsikepti, tikrai nepasigailėsite. Receptas 24x24 cm kvadratinei torto Labai skanus pyragas, kuris lengvai pagaminamas ir iš paprastų kasdieninių produktų. Rekomenduoju išsikepti, tikrai nepasigailėsite. Receptas 24x24 cm kvadratinei torto formai. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto (šalto)
60 gramų cukraus
35 gramai graikiško jogurto
0.5 vieneto citrinų (nutarkuotos žievelės)
5 gramai kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Morengui:
60 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių baltymų
Pabarstymui:
100 gramų graikinių riešutų
Užtepimui:
120 gramų juodųjų serbentų uogienės (arba kitos rūgštesnės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sviestą sukapoti, sudėti į dubenį, suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, miltus ir įtarkuoti pusę citrinos žievelės. Sutrinti rankomis į trupinius. Tuomet įdėti jogurtą.
2.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių į atskirus indus. Trynius trumpai paplakti ir supilti į dubenį su trupiniais. Užminkyti tešlą. Paruoštą tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 20 minučių.
3.
Patiesti kepimo popierių, jį pabarstyti miltais ir iš tešlos iškočioti 24x24 cm dydžio stačiakampį, tuomet jį įdėti į kvadratinę torto formą ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitę 20 minučių iki kol gražiai apkeps.
4.
Į dubenį su kiaušinių baltymais suberti cukrų ir išplakti iki standumo.
5.
Sukapoti graikinius riešutus.
6.
Ant apkepto pyrago pado užtepti sluoksnį uogienės, tuomet uždėti išplaktus baltymus, o viršų pabarstyti graikiniais riešutais. Kepti įkaitintoje iki 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 - 25 minutes.
7.
Kai pyragas iškeps, leisti jam visiškai atvėsti formoje, o tik tada pjaustyti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Daiva
2024-04-09 22:04
Super receptas, paprastas ir labai skanus pyragas, as dejau citrinu marmaleda, viskas pavyko ! ATSAKYTI
Migle
2020-10-08 21:07
tikrai labai skanus pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital