Trapios tešlos pyragas su obuoliais ir spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Trapios tešlos obuolių pyragas su spanguolėmis
Trapios tešlos obuolių pyragas su spanguolėmis
Trapios tešlos obuolių pyragas su spanguolėmis
Trapios tešlos obuolių pyragas su spanguolėmis
Trapios tešlos obuolių pyragas su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Skanus, gaivus su saldžiarūgščiu įdaru rudeniškas pyragas. Skanus, gaivus su saldžiarūgščiu įdaru rudeniškas pyragas. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
227 gramai sviesto (šalto )
2.5 stiklinės miltų
6 šaukštai vandens (ledinio)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai cukraus
1/8 šaukštelio druskos
Įdarui:
5 vienetai obuolių (saldžių, vidutinio dydžio)
2 stiklinės spanguolių (šviežių arba šaldytų)
4 šaukštai miltų
1/3 stiklinės cukraus
2 šaukštai sviesto (supjaustyto kubeliais)
1 šaukštelis citrinų sulčių
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į elektrinį trintuvą suberti miltus, druską, cukrų, gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą ir viską sutrinti iki byrančios smėlio konsistencijos.
2.
Dubenyje ar puodelyje sumaišyti kiaušinį, grietinę ir 3 šaukštus šalto vandens. Supilti šį mišinį į miltus ir plakti elektriniu plakikliu. Pridėti likusį vandenį ir plakti toliau.
3.
Kai tešla susijungs, bet dar bus lipni, padalinti ją į dvi dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. Padėti į šaldytuvą 1 valandai, kad atšaltų. Arba tešlą galima minkyti rankomis.
4.
Spanguoles perpjauti pusiau ir sumaišyti su 1-2 šaukštais cukraus. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis ir sudėti į didelį dubenį su spanguolėmis. Sudėti likusį cukrų, citrinų sultis, druską ir viską išmaišyti. Palikti pastovėti 30 minučių ir nupilt susidariusį skystį. Suberti miltus ir išmaišyti.
5.
Trečdalį tešlos atsidėti ir palikti pyrago viršuj. Kepimo formos dugną (naudojau 23 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, ir sudėti likusią tešlą. Paskleisti po visą dugną ir šonus. Ant tešlos tolygiai paskleisti obuolių ir spanguolių įdarą, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlius.
6.
Iš likusios tešlos padaryti juosteles ir išdėlioti ant pyrago kaip groteles arba su specialiu pjovikliu tešlai išpjaustyti ir papuošti pyrago viršų. Pyrago viršų sutepti kiaušinio plakiniu.
7.
Paruoštą pyragą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tada karštį sumažinti iki 175 C laipsnių, pyrago paviršių pridengti kepimo folijos lakštu ir kepti dar apie 50-60 minučių. Pyragą patiekti šiltą.
Patarimai:
Ingredientus matavau 240 ml stiklinę.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital