Tarkuotų obuolių pyragas su sausainiais

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 10
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Tarkuotų obuolių pyragas su sausainiais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tarkuotų obuolių pyragas su sausainiais
Tarkuotų obuolių pyragas su sausainiais
Tarkuotų obuolių pyragas su sausainiais
Autorius apie receptą: Ar būna, kai nesinori maišyti tešlos pyragui, bet skanaus kąsnelio prie kavos ar arbatos puodelio norisi? Na, šis pyragas puikus tam - labai paprasta paruošti, jokių miltų Ar būna, kai nesinori maišyti tešlos pyragui, bet skanaus kąsnelio prie kavos ar arbatos puodelio norisi? Na, šis pyragas puikus tam - labai paprasta paruošti, jokių miltų svėrimo ir ilgo produktų maišymo. Vienas du ir pyragas jau kepa. Kai norisi įdomiau, kažko kitokio ir paprasto, bet skanaus. (...daugiau) Raminta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
8 vienetai obuolių (apie 900 g dar nenuvalyt7)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
400 gramų sausainių (Gaidelio tipo)
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto (galima nedėti arba keisti 80 ml neutralaus skonio aliejaus)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklas ir sutarkuoti burokine tarka.
3.
Sausainius sulaužyti vidutinio dydžio gabaliukais kaip tinginiui.
4.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir kepimo milteliais (plakti nereikia, tik išmaišyti).
5.
Šią masę sukrėsti į dubenį su obuoliais ir išmaišyti. Supilti ištirpintą sviestą, sukrėsti sausainius ir dar kartą išmaišyti.
6.
Kiaušinių baltymus kitame inde išplakti iki standžių putų. Atsargiai įmaišyti į obuolių ir sausainių masę.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (naudojau 24 cm formą), sukrėsti paruoštą masę, lengvai spustelint.
8.
Pyragą kepti įkaitintos iki 180 C laipsnių orkaitės viduryje apie 30 minučių.
Patarimai:
Papildomai į tešlą galima įberti riešutų, ypač tiktų skrudinti žemės riešutai.
AUTORIUS: Raminta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital