Tradiciniai vištienos kotletai Požarski

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tradiciniai vištienos kotletai Požarski
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Slavų, daugiausia rusų ir lenkų virtuvėse ypač mėgstami kotletai, kuriems ypatingo minkštumo ir sultingumo suteikia į maltą mėsą įdėtas priedas - sviestas! Kotletai Slavų, daugiausia rusų ir lenkų virtuvėse ypač mėgstami kotletai, kuriems ypatingo minkštumo ir sultingumo suteikia į maltą mėsą įdėtas priedas - sviestas! Kotletai iškepa minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje. Išbandykite, tikiu, kad patiks ir Jums! (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų vištienos filė (arba maltos vištienos, žr. patarimus)
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba maltos vištienos, žr. patarimus)
6 riekės batono
200 mililitrų pieno
70 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Apvoliojimui:
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną sumalti.
2.
Nupjaustyti batono plutelę, minkštimą supjaustyti srambiais kubeliais ir užpilti pienu. Palikti pastovėti apie 10 minučių.
3.
Batoną nuspausti nuo pieno pertekliaus ir sudėti į maltą vištieną.
4.
Sudėti kambario temperatūros sviestą, pagardinti druska ir pipirais.
5.
Faršą labai gerai išmaišyti. Mišinys bus gana drėgnas ir lipnus.
6.
Delnus gerai sudrėkinti, imti maltos mėsos masės. Tarp delnų formuoti kotletuką ir apvolioti džiūvėsėliuose.
7.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus. Kotletus kepti iš abiejų pusių po maždaug 5 - 7 minutes. Skanaus!
8.
Geriau faršą sumalti patiems. Jeigu pirksite parduotuvėje, atkreipkite dėmesį į jo sudėti ir tekstūrą, rinkitės tokį, kurio sudėtyje yra tik vištiena, faršas neturi būti labai "skystas". Jei visgi kitokio įsigyti nepavyksta ir faršas labai šlapias, batoną mirkykite mažesniame kiekyje pieno.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Stasele
2020-05-22 05:20
Tarp kitko, i Pozarskio kotletus dedama kepto svoguno, batonas mirkomas grietineleje, o sviestas imaisomas saldytas ir supiaustytas smulkiais kubeliais ATSAKYTI
Jadvyga
2020-05-22 10:07
Kiek šeimininkių - tiek ir nuomonių, šių kotletų, kaip ir daugybės kitų tradicinių patiekalų receptas šiek tiek skiriasi pagal regionus ir konkrečią šeimininkę :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital