Tradiciniai mieliniai riestainiai

AUTORIUS:
Jolanta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Tradiciniai mieliniai riestainiai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 g miltų
10 g mielių
0,5 stiklinės pieno 
1 kiaušinis
25 g sviesto
0,5 šaukštelio druskos 
1 baltymas 
cukrus 
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištrinti su žiupsneliu cukraus ir šiltu pienu. Sviestą ištrinti su kiaušiniu, suberti miltus, druską, išmaišyti ir užminkyti tešlą. Palikti šiltoje vietoje, kad pakiltų ir dar kartą išminkyti. Jeigu tešla būtų per minkšta, įberti dar kelis šaukštus miltų ir vėl atidėti, kad pakiltų. Iš tešlos suformuoti plonus volelius ir sulipdyti juos į žiedus. Sujungimo vietą aptepti baltymu ir išlyginti.
  Paruoštus riestainius mesti į verdantį, šiek tiek pasaldintą vandenį ir virti 5 min. Išgriebti iš vandens. Paruošti kepimui 2 plokščias skardas, truputį pabarstytas miltais. Įkišti jas į orkaitę: vieną žemiau, o į antrą - patalpintą aukščiau - sudėti riestainius. Kepti 5 min 200°C temperatūroje. Praėjus nurodytam laikui į kitą skardą perdėkite apverstus riestainius ir dar kepkite apie 5 - 10 minučių.
AUTORIUS: Jolanta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Mėgeja
2020-01-15 20:15
Gal virti 5 min per daug ? Kepami visiškai sukrito, teko išmesti... ATSAKYTI
Laura
2017-02-16 17:24
Labai skanus, as dar tik cukraus i tesla biskiuka idejau, kad butu saldesni. Ka tik is orkaites istraukti prie stiklines pieno tiesiog istirpo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital