Tradiciniai kūčiukai be kiaušinių ir pieno

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Tradiciniai kūčiukai be kiaušinių ir pieno
Tradiciniai kūčiukai be kiaušinių ir pieno
Tradiciniai kūčiukai be kiaušinių ir pieno
Autorius apie receptą: Aš kaip tame anekdote: jau tris kartus pirkau šampaną Naujiems metams. Tai va, aš jau kokius penkis kartus kepiau kūčiukus šventėms ir jau vėl nėra. Mano vaikai juos taip mėgsta, Aš kaip tame anekdote: jau tris kartus pirkau šampaną Naujiems metams. Tai va, aš jau kokius penkis kartus kepiau kūčiukus šventėms ir jau vėl nėra. Mano vaikai juos taip mėgsta, kad gali valgyti ryte, per pietus ir vakare nesustodami. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens (šilto)
50 gramų aguonų
15 gramų šlapių mielių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nupilkite ir nusausinkite.
2.
Mieles ištrinkite su 0.5 šaukšto cukraus. Įpilkite šlakelį šilto (ne karšto!) vandens ir išmaišykite, padarydami košelę.
3.
Į gilų dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite mielių košelę. Apiberkite lengvai miltais ir padėkite 15-20 min. šiltai, kad mielės sureaguotų.
4.
Likusiame šiltame vandenyje ištirpinkite likusį cukrų. Supilkite šį saldintą skystį į dubenį su mielėmis, tuomet įpilkite aliejų, berkite aguonas, druską ir gerai išmaišykite. Iš pradžių maišykite šaukštu, o paskui minkykite. Tešla turi nelipti prie rankų. Kad ir kaip norėsis berti miltų - neberkite, o rankas padrėkinkite aliejumi.
5.
Išminkius tešlą, dėkite šiltai, kad pakiltų. Užtruks apie valandą.
6.
Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, formuokite plonus, ilgesnius volelius ir supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
7.
Dėkite į skardą, pabarstytą miltais, palikdami nedidelius tarpelius, nes kepdami kūčiukai plėsis.
8.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7 minutes, kol gražiai paruduos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital