Tradiciniai Izraelio beigeliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 9
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Beigeliai
Beigeliai
Beigeliai
Autorius apie receptą: Už šį receptą esu be galo dėkinga poniai Dusiai Lan Kretchmer, kilusiai iš Kauno, tačiau jau daug metų gyvenančiai Izraelyje. Būtent šis receptas, kaip ji pati sako, yra kilęs Už šį receptą esu be galo dėkinga poniai Dusiai Lan Kretchmer, kilusiai iš Kauno, tačiau jau daug metų gyvenančiai Izraelyje. Būtent šis receptas, kaip ji pati sako, yra kilęs iš pačio Izraelio. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 9
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (apytikriai)
50 gramų cukraus
25 gramai šlapių mielių (arba 7-8 g sausų)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštas sodos
pagal poreikį sezamo sėklų (arba aguonų, saulėgražų)
Papildomai:
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti mieles, suberti cukrų, išmaišyti, kad ištirptų. Tuomet berti miltus, pilti aliejų, bert cukrų, druską, pilti vandens ir elektriniu maišytuvu sumaišyti ir išminkyti iki vientisos masės.
2.
Dubenį ištepti aliejumi, sudėti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir padėti šiltai 1.5 valandos pakilti.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, pabarstyti miltais.
4.
Iš paruoštos tešlos padaryti 9, apie 90 gramų svorio, kamuoliukus ir sudėti ant kepimo formos. Vėl uždengti rankšluosčiu ar maistine plėvele ir padėti šiltai kilti apie 50 minučių.
5.
Į puodą pripiliti vandens, užvirti, įberti sodos.
6.
Imti tešlos gabaliuką, padaryti skylę ir praplėsti beigelį. Tuomet jį dėti ant mentelės ir įdėti į puodą su vandeniu. Virti 1 minutę. Tuomet atsargiai išimti ir padėti ant kepimo formos. Tuomet dėti virti kitą beigelį. Kiekvieną išvirtą beigelį pabarstyti sezamo sėklomis ar aguonomis.
7.
Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių arba iki kol gražiai paruduos. Dar šiltus beigelius aptepti alyvuogių aliejumi.
8.
Labai skanu valgyti vienus, tiekti su sviestu ir lašiša, lydytu ar kreminiu sūriu,
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital