Tradiciniai cepelinai su mėsos įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tradiciniai cepelinai su mėsos įdaru
Autorius apie receptą: Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia, gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų Iš mamos išmokau gaminti ir pačius skaniausius cepelinus ir jais pavaišinti noriu ir Jus. Man atrodo verdant cepelinus svarbiausia, gerai paruošta bulvių masė, kad jie būtų minkšti ir lipnūs, o ne kieti, kaip akmuo. Visada cepelinus gaminu proporcija viena dalis tarkuotų ir nusunktų bulvių ir 1/3 dalies virtų ir sumaltų bulvių. Taip cepelinai paruošti man skaniausi, nesuyra verdant, , o padauginus virtų bulvių, verdant gali sutrūkinėti, o jei bus per mažai virtų bulvių, cepelinai išeis per kieti. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 kilogramai bulvių
1 kilogramas bulvių (virtų)
1 kilogramas kiaulienos faršo
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų (mažų)
1 žiupsnelis pipirų
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal poreikį bulvių krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš vakaro išsiverdame bulvių.
2.
Žalias bulves nuskutame ir sutarkuojame su tarkavimo mašina. „Tarkes“ perkošiame per merliuką, o susidariusį skystį paliekame, kad nusistovėtų krakmolas.
3.
Išvirtas bulves sumalame. Žalių bulvių tarkių masės turėtų būti 3 kartus daugiau, nei virtų bulvių masės. Bulvių mases sumaišome, mušame kiaušinį, beriame druskos, sudedame nusistovėjusį krakmolą (skystį nuo bulvių „sunkos“ nupilame ir ant indo dugno, nusėdo, pats gražiausias krakmolas, žinoma jo kiekis priklauso, nuo bulvių krakmolingumo), papildomai dar įdedame 2 – 3 v. š. sauso bulvių krakmolo. Masę gerai išmaišome.
4.
Pasiruošiame mėsos įdarą: į faršą beriame mėgstamus prieskonius: druska, pipirai, smulkinta česnako skiltelė, supjaustytas svogūnas ir mušame kiaušinį.
5.
Formuojame cepelinus: delne suplojame bulvių masės, į vidurį dedame įdaro, aplipdome bulvių masę ir suformuojame cepelinus. Juos apvoliojame bulvių krakmole ir dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 40 – 50 min.
6.
Patiekiame su spirgučių padažu arba grietine.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Hmmm.....???
2018-09-07 23:22
Keista kad tokios sudėties cepelinai bus minkšti ir skanūs.Šitiek krakmolo ! Ir dar kiaušinis. Bet verdant jie tikrai nesuirs, tik nesuvalgyti cepelinai kitą dieną bus tikrai kaip akmenys. ATSAKYTI
Laura
2018-09-09 19:20
Na skonio reikalas turbūt, aš gaminau tiksliai pagal šį receptą ir buvo puikūs, net ir kitą dieną - tikrai ne akmeniniai. Bet šiaip labai nuo bulvių rūšies ir krakmolingumo priklauso. Jeigu pačios bulvės krakmolingos iš savęs, tada nei kiaušinio, nei krakmolo gal ir nereikia, bet jeigu bulvės ne tokios ar šviežios, tai nedadėjus cepelinai suirs. Taip kad nebūtinai receptas geras ar blogas, o pagal situaciją reikia šeimininkėlėms žiūrėtis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital