Tortukas

AUTORIUS:
Kazimieras
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Tortukas
Tortukas
Tortukas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui:
6 kiaušiniai
180 g cukraus
80 g miltų
80 g krakmolo
60 g kakavos
1 v. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
Apšlakstymui:
4 v. š. vyšnių likerio
Vyšnių pertepimui:
400 g šaldytų vyšnių (be kauliukų)
50 ml vyšnių sulčių
2 v. š. cukraus
1 v. š. vanilinio cukraus
2 a. š. krakmolo
Grietinėlės kremui:
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės
2-3 v. š. cukraus pudros
Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
konservuotos vyšnios
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Baltymai išplakami iki standžių putų palaipsniui pilant cukrų ir vanilinį cukrų. Tryniai išplakami šluotele su 2 v. š. šilto vandens ir pastoviai plakant sumaišomi su išplaktais baltymais. Suberiami persijoti miltai, krakmolas, kakava, kepimo milteliai ir atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla supilama į sviestu pateptą kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 30-35 min. Iškepęs biskvitas 4-5 val. paliekamas pilnai atvėsti. Atvėsęs biskvitas perpjaunamas horizontaliai į tris dalis. Du apatiniai biskvito lakštai apšlakstomi vyšnių likeriu. Vyšnių pertepimui vyšnios lengvai atšildomos, supilamos į puodą storu dugnu, pabarstomos cukrumi, vaniliniu cukrumi ir dedamos ant ugnies. Krakmolas išmaišomas su vyšnių sultimis, pamažu maišant supilamas ant vyšnių ir viskas pakaitinama, kol užverda. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama. Atšaldyta grietinėlė išplakama su cukraus pudra. Ant apatinio biskvito lakšto užtepamas vyšnių pertepimas, uždengiama antru biskvito sluoksniu ir lengvai paspaudžiama. Užtepamas grietinėlės kremas ir dedamas trečias biskvito lakštas. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą, kad lakštai persigertų kremu. Juodasis šokoladas ištirpinamas ir plonu lygiu sluoksniu paskleidžiamas ant lygaus paviršiaus (pvz. plastmasinės lentelės). Dedama į šaldymo kamerą 15-20 min. Kai šokoladas sustingsta, plačiu peiliu pridrožiama šokolado drožlių ir jomis bei vyšniomis puošiamas tortas. Skanaus.
AUTORIUS: Kazimieras
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital