Tortilijų suktinukai su žirnių kepsneliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tortilijų suktinukai su žirnių kepsneliais
Tortilijų suktinukai su žirnių kepsneliais
Tortilijų suktinukai su žirnių kepsneliais
Tortilijų suktinukai su žirnių kepsneliais
Autorius apie receptą: Tortilijų suktinukai galėtų būti puikus mažų vakarėlių ar draugų vakaronių maistas. Ant didelio stalo išdėliokite tortilijas, virtas kruopas, daržoves, keptus Tortilijų suktinukai galėtų būti puikus mažų vakarėlių ar draugų vakaronių maistas. Ant didelio stalo išdėliokite tortilijas, virtas kruopas, daržoves, keptus „Naturli“ žirnių kepsnelius ir kitus pagardus, ir pakvieskite kiekvieną susisukti savo skaniausią tortiliją. Tegul vakarienė virsta smagia atrakcija! Kita vertus, maistingos tortilijos ilgam suteiks sotumo ir energijos, tad puikiausiai tiks ir greitiems pietums ar vakarienei. Recepto idėja puiki tuo, jog įdarą kaskart galite keisti kitokiu, ir taip mėgautis vis naujais skoniais. Būtinai išmėginkite ir šį meksikietiškos virtuvės įkvėptą derinį – jis pilnas sodrių skonių, spalvingas ir labai gardus. Jei mėgstate, į tortilijas papildomai įsukite kepto tofu sūrio gabalėlių. Skaniausia šiuos suktinukus patiekti ir valgyti iš karto, kadangi ilgainiui sultingi priedai suminkština tortilijas. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
12 vienetų žirnių kepsnelių (naudojome „Naturli“ )
6 vienetai tortilijų (didesnių)
2 vienetai avokadų (didesnių arba 3 mažesnių)
170 gramų vyšninių pomidorų
150 gramų konservuotų juodųjų pupelių
150 gramų konservuotų kukurūzų
100 gramų bulguras
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas žaliųjų citrinų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
pagal skonį salotų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite kruopas. Bulguro kruopas suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite pagal instrukciją ant pakuotės (paprastai, apie 12 minučių). Nukoškite, šiek tiek atvėsinkite, tuomet – išpurenkite šakute.
2.
Iškepkite kepsnelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite žirnių kepsnelius ir kepkite iš abiejų pusių po 6-7 minutes (pagal instrukciją ant pakuotės). Iškepusius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalų perteklių.
3.
Susukite tortilijas. Avokadus sudėkite į dubenėlį, ten pat supilkite žaliosios citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Sutrinkite šakute.
4.
Tortilijų paviršių, išskyrus kraštus, aptepkite trintais avokadais. Ant viršaus išdėliokite po kelis salotų lapus, berkite po kelis šaukštus bulguro kruopų, po porą šaukštų juodųjų pupelių ir konservuotų kukurūzų. Dėkite 2-3 žirnių kepsnelius. Užberkite smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno, uždėkite kelias vyšninių pomidorų skilteles. Visus produktus stenkitės dėlioti išilgai, labiau centre, kad galėtumėte susukti tortiliją į suktinuką.
5.
Pradėdami nuo vieno tortilijos krašto, apgaubkite juo įdarą, užlenkite tortilijos kraštus (kad įdaras pro juos neiškristų) ir baikite sukti suktinuką. Įdaras liks viduje, išorėje – tortilija.
6.
Patiekite nedelsiant, kol tortilija nesuminkštėjo nuo viduje esančių įdaro ingredientų sultingumo.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital