Tortilijos su plėšyta kiauliena

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tortilijos su plėšyta kiauliena
Autorius apie receptą: Vakarienei su šeima ar draugais tinkantis patiekalas, kai nesidrovima valgyti rankomis ir būti šiek tiek netvarkingu. Vakarienei su šeima ar draugais tinkantis patiekalas, kai nesidrovima valgyti rankomis ir būti šiek tiek netvarkingu. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
8 vienetai tortilijų (mažų)
600 gramų kiaulienos sprandinės
300 mililitrų nealkoholinio alaus (šviesaus)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
3 skiltelės česnako
2 centimetrai imbiero
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šlakelis aliejaus
pagal skonį jalapenų (arba kito pipiro)
pagal skonį druskos
Salotoms:
pagal poreikį raudongūžių kopūstų
pagal poreikį konservuotų kukurūzų
pagal poreikį agurkų
pagal poreikį rausvųjų svogūnų
pagal poreikį laiškinių česnakų
pagal poreikį mango vaisiaus (minkštimo, arba persiko, nebūtina)
šiek tiek citrinų (sulčių, nebūtina)
šiek tiek jalapenų (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek cukraus (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną perpjauti į 4 dalis.
2.
Mėsą supjaustyti stambiais gabalėliais, panašiai kaip šašlykams. Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir gabaliukus apkepti iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
3.
Apkeptą mėsą sudėti į puodą. Į jį taip pat sudėti supjaustytą svogūną, česnako skilteles, salierą, jalapeną, imbierą, suberti kuminą, kalendrą. Supilti alų, įberti druskos. Virti, nustačius nedidelę kaitrą, apie 1,5-2 val, t.y. tol, kol mėsa lengvai plėšysis šakute.
4.
Mėsą išimti į dubenį ir šiek tiek atvėsinti, tuomet suplėšyti.
5.
Likusį puode skystį su prieskoninėmis daržovėmis kaitinti, kol nugaruos dalis skysčio (maždaug pusė). Pertrinti trintuvu kartu su visomis daržovėmis ir įmaišyti plėšytą mėsą.
6.
Salotoms kopūstą supjaustyti plonomis juostelėmis. Galima įberti šiek tiek druskos, cukraus, įspausti citrinos sulčių. Pagniaužyti ir palikti keletui valandų marinuotis.
7.
Agurką, rausvąjį svogūną, mango minkštimą supjaustyti nedideliais kubeliais. Laiškinį česnaką susmulkinti.
8.
Supjaustytas daržoves, mango vaisių, kukurūzus sudėti į dubenį, paskaninti druska, galima įdėti jalapeno, jeigu reikia įspausti dar šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišyti.
9.
Tortilijas pašildyti, dėti mėsą ir salotas.
Patarimai:
Verdant mėsą, geriau įberti mažiau druskos, negu atrodo, kad reikia, nes nugarinus sultinį, druska jausis žymiai labiau. Sudėjus plėšytą mėsą atgal į sultinį, galima įberti daugiau druskos, jeigu norisi.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital