Tortas "Žalioji mėlynė" su maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Špinatų tortas žalioji mėlyne su maskarpone
Špinatų tortas žalioji mėlyne su maskarpone
Špinatų tortas žalioji mėlyne su maskarpone
Špinatų tortas žalioji mėlyne su maskarpone
Autorius apie receptą: Oi kaip senai šį tortą buvau jau mačiusi interneto platybėse, išsisaugojau receptą, bet taip ir nepagaminau. Bet šioms Velykoms aš jį prisiminiau ir užsidegiau noru Oi kaip senai šį tortą buvau jau mačiusi interneto platybėse, išsisaugojau receptą, bet taip ir nepagaminau. Bet šioms Velykoms aš jį prisiminiau ir užsidegiau noru pagaminti. Pavyko puikiai. Labiausiai nudžiuginau savo mergaites, nes tokio vaizdo prapjovus tortą jos nesitikėjo. Jei klausite ar nesijaučia biskvite špinatų, tikrai atsakysiu, kad ne. Bet jie tokią žalią ir ryškią spalvą suteikia. Tikras pavasaris ne tik lauke, bet ir mano lėkštutėje prie kavos. Tiesa, biskvitas man išėjo drėgnas ir šlapias. Šiek tiek kitoks, nei kitiems tortas. Ir visai ne per saldus. Jeigu mėgstate labai saldžiai galite šiek tiek padidinti cukraus kiekį. Bet sutepus tortą saldumo tikrai užteko. Tortą gaminau pagal receptą, kurį radau delfi.lt svetainėje. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
6 šaukštai kvietinių miltų
5 šaukštai cukraus
150 gramų špinatų (lapų be kotelių)
20 mililitrų romo
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis sodos
šiek tiek sviesto (formai aptepti)
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
1 stiklinė mėlynių (naudojau šaldytas)
0.5 vieneto citrinų
5 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Špinatų lapus beriame į verdantį vandenį ir palaikome apie pora minučių. Perliejame šaltu vandeniu. Špinatus sutriname su virtuviniu kombainu (blenderiu) iki vientisos masės.
2.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3.
Į virtuvinį kombainą supilame trintus špinatus, kiaušinių trynius. Masę plakame apie 1 min. suberiame cukrų ir vėl paplakame. Gautą masę pilame į indą. Suberiame miltus, supilame romą.
4.
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai juos įmaišome į tešlą.
5.
Puodelyje sumaišome sodą su grietine. Įmaišome į tešlą.
6.
Kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens) patepame sviestu ir supilame gautą žalią masę. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
7.
Biskvitą perpjauname pusiau. Nelygumus, viršūnėles nupjauname ir susmulkiname iki trupinių. Juos galėsime panaudoti torto puošimui.
8.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų. Maskarponę sumaišome su mėlynėmis, cukraus pudra ir citrinos sultimis. Į gautą masę įmaišome grietinėlę.
9.
Surenkame tortą: ant biskvito tepame 1/3 kremo. Dedame ant viršaus biskvitą, vėl tepame kremo. Likusiu kremu aptepame šonus. Pabarstome biskvito trupiniais.
Patarimai:
Skaniausias, kai per naktį pastovi šaldytuve.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital