Tortas „VYŠNAITĖ“

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Tortas „VYŠNAITĖ“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 biskvitams paruošti:
(I biskvitas)
3 kiaušinių
170 ml cukraus
200 ml kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 valgomi šaukštai verdančio vandens
(II biskvitui:)
3 kiaušinių
170 ml cukraus
200 ml kvietinių miltų
3 valgomi šaukštai kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
2 valgomi šaukštai verdančio vandens
Pertepimui:
700 g grietinės
150 ml vyšnių sirupo (geriausia panaudoti uogienės sirupą ir kartu keletą uogų)
50-100g cukraus (pagal skonį)
3 pakeliai grietinėlės standiklio
Puošimui:
vyšnių, braškių
2 plytelių pieninio šokolado
1 šaukštas sviesto
3 šaukštai verdančio vandens
1 citrininio vafliuko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitus kepti atskirai. Neatskirtus kiaušinius išplakti su cukrumi, kad masė būtų beveik balta ir puri(gali užtrukti laiko). Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, atsargiai įmaišyti į masę. supilti verdantį vandenį ir greit išmaišyti. Abu biskvitai ruošiami taip pat tik į II biskvitą kartu su miltais įmaišyti kakavą.
26 cm formą iškloti kepimo popieriumi ir supilti gautą masę. Kepti iki 250C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 min. kol švelniai pagels. Abu iškeptus biskvitus perpjauti per pusę. Pertepimas:
Grietinę, sirupą, cukrų ir standiklį plakti kol taps standi masę. Geriausia ją paruošti kai jau ruošiatės pertepti biskvitus, nes greit stengsta. Ant pagrindo dėkite kakavinį biskvito lapą tepkite grietinę ir pabarstykite uogų iš uogienės. Toliau dėkite baltą biskvitą ir taip kartokite kol pertepsite visus lapus. Pasilikite šiek tiek grietinės masės viso torto aptepimui.
Suteptą tortą palikite bent 1 val. šaldytuve.
Garų vonelėj sulaužykite šokoladą, dėkite sviestą ir supilkite vandenį. Greitai ir gerai maišykite kol pasidarys vientisa masė. Ataušinkite šokoladinę masę ir aptepkite tortą, sutrupinkite vaflį ir aplipinkite jį iki pusės šonų, papuoškite ir palaikykite šaldytuve 3 val. SKANAUS!!!
AUTORIUS: Jurgita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital