Tortas su kriaušėmis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 49)
Tortas su kriaušėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 kiaušiniai
160 g cukraus
100 g miltų
30 g krakmolo
50 g kakavos
50 g riešutų (lazdyno arba migdolų)
50 g sviesto
1 kg kriaušių
1 l vandens
50 g cukraus
1 citrinos sultys
0,5 l riebios grietinėlės
60 g cukraus
200 g tirštos, rūgščios uogienės
50 g migdolų lapelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių trynius su 50 g cukraus išplakti iki putų, baltymus su likusiu cukrumi taip pat išplakti iki standžių putų. Miltus, kakavą, kepimo miltelius ir krakmolą persijoti ir suberti į kiaušinių masę. Gale sudėti sukapotus riešutus ir supilti ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Tortinę formą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti masę. Kepti 190°C temperatūroje apie 30 min. Iškeptą tortą atšaldyti, išimti iš formos. Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis. Vandenį užvirinti kartu su 50 g cukraus, citrinos sultimis, sudėti kriaušes ir 10 min. pavirti. Išvirtas kriaušes atšaldyti. Grietinėlę suplakti su 60 g cukraus iki standžių putų. Biskvitą perpjauti į 3 dalis, 2 dalis sutepti uogiene, sudėti kriaušių skilteles ir ant viršaus uždėti grietinėlę. Visas dalis sudėti vieną ant kitos. Torto viršų papuošti grietinėle ir kriaušėmis, šonus migdolų lapeliais.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital