Tortas su karameliniu maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas su karameliniu maskarponės kremu
Tortas su karameliniu maskarponės kremu
Tortas su karameliniu maskarponės kremu
Tortas su karameliniu maskarponės kremu
Tortas su karameliniu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Lengvai karamelinis, saldus, tirpstantis burnoje tortas. Lengvai karamelinis, saldus, tirpstantis burnoje tortas. Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
145 gramai cukraus pudros
145 gramai kvietinių miltų
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
125 mililitrai vandens
2 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto citrinų sulčių
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
Pertepimui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušame kiaušinius, beriame druskos, cukraus pudrą ir išplakame iki standžių putų apie 10 minučių iki kol jų apimtis padidėja.
2.
Persijojame miltus į kiaušinių masę ir atsargiai šluotele įmaišome, darant kuo mažiau judesių iš apačios į viršų. Kepimo formos (naudojau 26 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą, paskirstome.
3.
Kepame įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Kai iškeps, biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.
4.
Biskvitams sulaistyti užkaisti vandenį. Karštame vandenyje ištirpinti cukrų. Palikti atvėsti, kai pravės supilti citrinos sultis, gerai išmaišome.
5.
Į dubenėlį sudedama maskarponės sūrį, karamelizuotą kondensuotą pieną ir sumaišome iki vienalytės glotnios konsistencijos.
6.
Kitame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę, ją dalimis įmaišome į maskarponės sūrio ir kondensuoto pieno masę.
7.
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistome, aptepame 100g karamelizuoto kondensuotu pieno. Ant jo dedame trečdalį paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistome, aptepame likusiu karamelizuotu kondensuotu pienu ir sudedame ant jo dar trečdalį kremo. Ant viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą.
8.
Tortą aptepame likusiu kremu ir puošiame pagal fantaziją (aš šonus puošiau smulkintais riešutais).
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital