Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu
Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu
Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu
Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu
Biskvitinis tortas su maskarponės ir imbierinių sausainių kremu
Autorius apie receptą: Gruodis - tai toks magiškas mėnesis. Visi miestai sušvinta nuo kalėdinių lempučių gausos, kiekviename kampe girdėti širdį sušildančios melodijos, namuose pakvimpa Gruodis - tai toks magiškas mėnesis. Visi miestai sušvinta nuo kalėdinių lempučių gausos, kiekviename kampe girdėti širdį sušildančios melodijos, namuose pakvimpa imbieriniais sausainiais, žmonių veiduose vis dažniau suspindi džiaugsmo šypsenos, o pažvelgus į kalendorių aiškiai matyti, kiek gi dienų liko iki laukiamiausių švenčių. Toks tas gruodis - suteikiantis daugiau gerumo ir vilties, bet kartu taip greitai ir nepastebimai prabėgantis. Na, o kad per visus darbus ir dovanų ieškojimus nereikėtų idėjų šventiniam stalui ieškoti paskutinę akimirką, kartu su @miltai_kauno_grudai parengėme jums nuostabaus torto receptą. Nors tai tikrai ne tradicinis kalėdinis tortas, tačiau ne mažiau nuostabus. Minkšti, kvepiantys cinamonu ir imbieriniais sausainiais biskvitai, kavos sirupas, maskarponės ir gardus imbierinių sausainių kremas - tik tiek tereikia visus sužavinčiam tortui. Tokius purius biskvitus užtikrina ir ypatingi „Kauno grūdų“ „Ekstra“ miltai. Šie miltai yra itin birūs, tad jų į tešlą sijoti nereikia, kas tokiu užimtu kalėdiniu laikotarpiu tikrai sutaupo laiko. Kartu šie miltai turi ypatingą savybę - jie nesušoka į gumuliukus ir puikiai išbrinksta tešloje, tad kepiniams sunaudosite mažiau miltų. Visa tai užtikrina ne tik skanesnius kepinius, bet ir sėkmingą desertų pagaminimą iš pirmo karto! (...daugiau) Banga, Wavy kitchen
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
320 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
3 vienetai kiaušinių
225 gramai cukraus
150 gramų pieno (arba pasukų)
135 gramai sviesto (kambario temperatūros)
105 gramai grietinės, 30% riebumo
100 gramų imbierinių sausainių kremas
75 gramai imbierinių sausainių
50 gramų rapsų aliejaus (arba saulėgrąžų)
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
3/4 šaukštelio druskos
Sulaistymui:
200 mililitrų kavos (paruoštos)
Kremui:
550 gramų maskarponės sūrio
450 gramų grietinėlės, 35% riebumo
225 gramai imbierinių sausainių kremas
60 gramų cukraus pudros
Papildomai:
200 gramų imbierinių sausainių kremas
70 gramų imbierinių sausainių
Papuošimui:
100 gramų imbierinių sausainių
3 šaukštai imbierinių sausainių kremas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pasigaminkite biskvitą. Į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir supilkite aliejų. Elektriniu plaktuvu plakite iki purumo - tai truks apie 5 minutes. Sudėkite grietinę, vanilinį cukrų, imbierinį sausainių kremą, supilkite pasukas arba pieną ir dar kartą gerai išplakite. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą išplakite tešlą - ji atrodys labai skysta, bet neišsigąskite.
2.
Į tešlą suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną ir dar kartą išplakite tešlą. Labai svarbu tešlos neperplakti, plakite tik, kol neliks sausų miltų.
3.
Imbierinius sausainius sutrupinkite iki nedidelių gabaliukų ir įmaišykite į tešlą silikonine mentele. Biskvitui leiskite pastovėti 10 minučių.
4.
Išsikepkite biskvitą. 20-22 cm skersmens kepimo formą su išimamu dugnu išklokite kepimo popieriumi. Į pasiruoštą kepimo formą supilkite pusę turimos tešlos. Tešlos viršų nulyginkite konditerine mentele.
5.
Biskvitą kepkite 180 laipsnių orkaitėje, įjungę vėjelio funkciją - ji užtikrins, kad karštis orkaitėje pasiskirstytų tolygiai. Kepkite apie 28-33 minutes, tikslus kepimo laikas priklausys nuo jūsų orkaitės. Ar biskvitas gerai iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku - ištrauktas iš kepinio centro jis turėtų būti sausas, neaplipęs tešla.
6.
Palikite biskvitą pravėsti kambario temperatūroje 15 minučių. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir tuos pačius žingsnius pakartokite su antra tešlos dalimi. Jei turite tokias pačias kepimo formas, vienu metu galite kepti abi biskvito dalis. Iškepusius biskvitus atvėsinkite iki kambario temperatūros - tai truks kelias valandas.
7.
Pasigaminkite kremą. Elektriniu plaktuvu iki purumo išplakite grietinėlę. Kitame dubenyje iki purumo išplakite maskarponę, cukraus pudrą ir imbierinių sausainių kremą.
8.
Sudėkite grietinėlę ir dar kartą trumpai paplakite - svarbu kremo neperplakti, kad grietinėlė nepavirstų sviestu. Nepamirškite silikonine mentele permaišyti kremo, nes elektrinis plaktuvas ne visada pasiekia dubens dugną. Kremą iki naudojimo laikykite šaldytuve.
9.
Torto surinkimas. Biskvitus aštriu peiliu perpjaukite išilgai. Iš viso turėtumėte gauti 5-6 sluoksnius. Ant didelės, lygios lėkštės padėkite pirmąjį biskvito sluoksnį. Jei nesate įgudę tortų kepėjai ir bijosite jau surinktą tortą perkelti ant serviruoti skirtos tortinės, tortą galite iš karto rinkti ant jos. Taip pat, jei jaudinatės dėl torto surinkimo ir norite tiesesnio, lygesnio torto, pirmąjį biskvitą apjuoskite konditeriniu žiedu arba apvalia kepimo forma.
10.
Konditerine šluotele aptepkite biskvitą kava. Dėkite kelis šaukštus maskarponės kremo ir paskleiskite jį tolygiai. Ant viršaus dėkite kelis šaukštelius imbierinių sausainių kremo. Jo tolygiai skleisti nereikia, palikite jį nedideliais kauburėliais. Viską apibarstykite trupintais imbieriniais sausainiais.
11.
Dėkite antrąjį biskvitą ir pakartokite visus žingsnius. Taip susluoksniuokite visą kremą, tik ant paskutinio biskvitos nedėkite imbierinių sausainių kremo ir sausainių trupinių. Tortą perkelkite į šaldytuvą ir laikykite bent 5-6 valandas, o geriausia - pernakt. Likusį kremą sudėkite į sandariai uždaromą indelį ir laikykite šaldytuve.
12.
Torto papuošimas. Kitą dieną tortą išimkite iš šaldytuvo ir atsargiai nuimkite konditerinį žiedą. Torto šonus nulyginkite konditerine mentele. Tortą 20 minučių įdėkite į šaldymo kamerą. Tuomet tortą tolygiai aptepkite likusiu maskarponės kremu. Tortą grąžinkite į šaldymo kamerą dar 10 minučių.
13.
Į nedidelį puodą sudėkite kelis šaukštus imbierinio sausainių kremo ir nuolat maišant pakaitinkite ant nedidelės kaitros, kol jis taps skystas. Išimkite tortą iš šaldymo kameros ir pasėmę šaukštelį imbierinių sausainių kremo apliekite torto šonus. Nepilkite viso šaukštelio kremo vienoje vietoje, leiskite tik šiek tiek nubėgti šonu. Kremu taip pat apliekite torto viršų. Torto viršų apibarstykite imbieriniais sausainiais.
14.
Tortą iki patiekimo laikykite šaldytuve.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital