Tortas su dviejų rūšių putėsiais

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tortas su dviejų rūšių putėsiais
Pjūvis
Tortas su dviejų rūšių putėsiais
Tortas su dviejų rūšių putėsiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 stiklinės miltų
1 stiklinė kakavos
120 gramų sviesto
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
280 gramų pieniško šokolado
1 litras grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai želatinos
4 šaukštai vandens
300 gramų balto šokolado
300 gramų gervuogių (ar avietės, šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti kartu su cukrumi.
Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.
Miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų sumaišyti kartu.
Sujungti abi mases.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 - 40minučių.
2.
Šokoladiniai putėsiai:
200 ml grietinėlės sumaišyti su susmulkintu šokoladu ir pakaitinti virš vandens vonelės, kad šokoladas ištirptų.
Palikti pravėsti ir tuomet išplakti.
2 valgomuosius šaukštus želatinos užpilti 2 valgomaisiais šaukštais vėsaus vandens, išbrinkinti ir ištirpdyti.
300 ml grietinėlės gerai išplakti.
Abi mases sujungti ir sumaišyti su ištirpinta želatina.
Palikti 10 minučių šaldytuve, kad atvėstų ir tuomet užpilti ant iškepto ir atvėsinto biskvito.
Dėti į šaldytuvą porai valandų.
3.
Uogų putėsiai:
uogas atitirpinti ir susmulkinti kokteilinėje ar naudojant kitokį prietaisą.
Perkošti, kad neliktų granulyčių.
2 valgomuosius šaukštus želatinos užpilti 2 valgomaisiais šaukštais vėsaus vandens, išbrinkinti ir ištirpdyti.
200 ml grietinėlės sumaišyti su susmulkintu šokoladu ir pakaitinti virš vandens vonelės, kad šokoladas ištirptų.
Palikti pravėsti ir tuomet išplakti.
300 ml grietinėlės išplakti.
Tirpintą šokolado masę sumaišyti su gervuogių tyrele, plakta grietinėle ir ištirpinta želatina.
Dėti į šaldytuvą 10 minučių, kad pravėstų visa masė.
Iš šaldytuvo išimti biskvitą su sustingusiu pieniško šokolado putėsių sluoksniu ir atsargiai užpilti gervuoių putėsius.
Dėti į šaldytuvą sustingimui.

Skanaus.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Zaneta
2024-02-07 14:24
Rašo 3 stiklinės miltų,tai ir variai stiklinėmis kiek žinau po 250ml,bet gavosi visko per daug puse sauso mišinio liko.rašykit gramais ne stiklinėm ATSAKYTI
povilas
2016-02-07 18:55
aciu uz receptus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital