Tortas su braškėmis

AUTORIUS:
Roberta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Tortas su braškėmis
Tortas su braškėmis
Tortas su braškėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Biskvitui šviesiam:
2 stiklinės miltų
2 stiklinės grietinės
2 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės cukraus
4 kiaušiniai
0,5 šaukštelio sodos
Rudam biskvitui:
Visko tiek pat, kiek ir į šviesų tik įdedama kakava.
Pertepimui:
3 stiklinės grietinės
2 valgomi šaukštai želatinos
2 stiklinės cukraus
Ant galo šaukštelio citrinos rūgšties 
Uogų (šaldytų ar šviežių, trintų) arba uogienės, džemo. Aš naudojau šaldytas braškes.
Viršui:
400 g sviesto
Kakava
Ant galo šaukštelio citrinos rūgšties
2 stiklinės cukraus
Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra
1 kiaušinio baltymas
Žali maistiniai dažai
Kita:
Riebalai skardai ištepti
Margarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Eiga: biskvitai:
Į du skirtingus dubenis įmušami kiaušiniai ir išsukami su cukrum, kol jis ištirps. Tuomet sudedami visi kiti biskvitams skirti ingredientai. Labai gerai išmaišoma. Tada į išteptą riebalais skardą supilama ir kepama orkaitėje, kol paruduos ir iškils. Išimami iš orkaitės ir atvėsinami (nes jei tepama ant dar šiltų, leidžiasi pertepimas). Kai atvėsta abu biskvitai, perpjaunami horizantaliai per pusę. Pertepimas:
Visi ingredientai supilami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies kol ištirps želatina, neleidžiant užvirti. Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų ir truputį apstingtų, kad betepant nebėgtų. Viršus:
Į puodą sudedamas sviestas, tirpinamas ant silpnos ugnies. Dedama kakava ir citrinos rūgštis. Kaitinant maišoma. Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame. Glazūra papuošimui:
Cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Kai viskas paruošta, manau visos suprantate ką reikia daryti. Dedame biskvitą – pertepimas, biskvitas – pertepimas ir t.t. Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant nelygumus torto šonus margarinu. Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais. Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.), bei su spec. švirkštu apipurškiame glazūra aplink visą torto viršų. Bet kaip puošti – kiekvienos fantazijos vaisius.
AUTORIUS: Roberta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital