Tortas ''Snickers''

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 39)
Tortas ''Snickers''
Autorius apie receptą: Puošti torta rekomenduoju Snickers šokoladais, žemės riešutais ir trupinius likusius nuo biskvitų bei šokoladinio pertepimo likučiais. Rezultatas vertas pastangų. Puošti torta rekomenduoju Snickers šokoladais, žemės riešutais ir trupinius likusius nuo biskvitų bei šokoladinio pertepimo likučiais. Rezultatas vertas pastangų. Ingredientai skirti 21 cm skersmens kepimo formai (tortas būna apie 2,4 kg). Jeigu darysite didesnėje formoje, ingredientų kiekį proporcingai padidinkite. (...daugiau) Rita
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
200 gramų cukraus
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
200 gramų grietinės
200 gramų miltų
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui:
450 gramų grietinėlės
2 šaukštai cukraus
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
100 gramų sviesto
2 saujos žemės riešutų (kepinti ir sūdyti)
Pertepimui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų pieno
Sirupui:
200 mililitrų vandens (virintas)
šiek tiek citrinų sulčių
šiek tiek cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui gerai išplakame kiaušinius su cukrumi iki tūris padidės du-tris kartus. Dedame kambario temperatūros karamelizuotą kondensuotą pieną ir išplakame, kad neliktų gumuliukų. Pilame grietinę ir išmaišome šaukštu. Pamažų atsargiai maišydami įsijojame miltus, kartu su kepimo milteliais. Tiklsų miltų kiekį žiūrėkite pagal tešlos tirštumą, turėtų gautis riebios grietinės konsistencijos tešla. Nors miltų norma recepte, pagal kurį gaminau buvo 330 gr, bet man pakako 200 gr, bet tikslus kiekis gali priklausyti nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Gautą tešlą padaliname į 2 dalis.
2.
Vieną tešlos dalį pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir šauname į 180 ° C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepame 15 - 20 minučių (arba kol įkišus medinį pagaliuką į biskvito vidurį, jį ištrauksite švarų). Iškepus pirmą biskvitą, pirmiausia leidžiame jam šiek tiek atvėsti formoje, o tada padedame galutinai atvėsti ant groteliu. Iš likusios tešlos taip pat iškepame antrą biskvitą. Visiškai atvėsusius biskvitus perpjauname išilgai - turite gauti 4 biskvito lakštus. Galima kepti ir vieną storą biskvitą, bet man lengviau gražiai perpjauti vieną biskvitą perpus, negu didelį biskvitą į lygias keturias dalis.
3.
Ruošiame šokolado pertepimą: garų vonelėje ištirpiname šokoladą. Pilame į jį kambario temperatūros pieną ir gerai išmaišome.
4.
Ruošiame grietinėlės kremą: grietinėlę išplakame su cukrumi iki standamu.
5.
Ruošiame karamelinį kremą: kambario temperatūros sviestą ir karamelizuotą kondensuotą pieną ištriname šaukštu arba mikseriu iki vientisos masės be gumuliukų. Beriame riešutus ir išmaišome.
6.
Pasiruošiame sirupą: karštą vandenį išmaišome su citrinų sultimis ir cukrumi, vis paragaudami, kad nebūtų nei per saldus, nei per rūgštus.
7.
Surenkame tortą: pirmą biskvitą laistome sirupu, pilame dalį šokolado ir tepame pusę grietinėlės kremo. Dedame antrą biskvitą ant viršaus, laistome sirupu, pilame šokolado ir tepame visą karamelinį kremą su riešutais. Dedame trečią biskvitą ir atliekame tą patį ką ir su pirmu sluoksniu, bet paliekame kelis šauktus grietinėlės kremo. Ketvirtą biskvitą dedame ant viršaus aptepame likusiu grietinėlės kremu. Tortą uždengiame ir dedame nakčiai šaldytuve.
AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Kamilė
2019-07-15 19:37
Ar geriau kepti viena didelį biskvitą ar po vieną ? ATSAKYTI
Diana
2019-07-18 17:41
Galima ir taip ir taip - man po vieną biskvitą kepti lengiau, pavyksta jie lygesni. Bet aišku, terlionės daugiau :) ATSAKYTI
Rolanda
2019-06-30 14:12
Pas mus grietines nera, ar galima deti graikiska jogurta, aciu ATSAKYTI
Renata
2019-07-01 14:27
Galite naudoti graikišką jogurtą, tik rinkitės tirštą ir ne 0% riebalų :) ATSAKYTI
Laura
2019-03-21 13:57
O nebutu paprasciau citrinos rūgštį i kremą įmaišyti, jei norima ta rūgštelę išgauti? ATSAKYTI
Aistė
2019-03-21 14:42
Sirupas šiuo atveju suteikia daugiau drėgmės tortui, todėl reikėtų sulaistyti :) Be to, rūgštelė atsiranda biskvito sluoksniuose, o ne kreme, todėl skonis išraiškingesnis :) ATSAKYTI
kristina
2019-02-15 13:36
ar lakstus tik siek tiek sulaistyti ATSAKYTI
GITANA
2019-02-05 07:19
Kokio dydžio forma? ATSAKYTI
Greta
2019-02-04 14:15
O vietoj grietinės galima natūralų jogurtą naudoti? ATSAKYTI
Raminta
2018-10-24 11:21
Sveiki. O kokio riebumo grietinėlę naudoti kremui? ATSAKYTI
Diana
2018-10-24 12:11
Naudokite riebią 35 proc. grietinėlę, nes kitaip ji standžiai neišsiplaks. O šis tortas nuostabus!! ATSAKYTI
Raminta
2018-10-24 23:44
Ačiū! :) ATSAKYTI
Justina
2018-10-11 10:28
Ar karamelizuotą kondensuotą pieną reikia pirkti jau paruoštą, ar geriau gaminti pačiai? Jei gaminti, tuomet kiek laiko reiktų virti? Ačiū :) ATSAKYTI
Rita
2018-10-11 10:48
Pirkti - paprasčiau, bet man namuose gamintas skanesnis :) Jei sugalvosite pasigaminti namuose, labai rekomenduoju šį receptą. ATSAKYTI
Julija
2018-06-30 00:05
Kepiau šį tortą ir ne vieną kartą. Viskas puikiai pavyko, o skonis pasakiškas. Šeima ir draugai sužavėti. Ačiū už puikų ir ganėtinai paprastą receptuką :) ATSAKYTI
Renata
2017-12-27 01:57
Labai noreciau isbandyti, bet neramu del riesutu, ar jie nesuminksteja kreme? ATSAKYTI
Dovile
2017-12-23 21:05
Biskvitas neiškilo, viską dariau kaip nurodyta recepte :( ATSAKYTI
Vaida
2017-12-23 22:06
Priežasčių, kodėl kepiniai kartais neiškyla gali būti įvairių. Kiaušinius su cukrumi svarbu išplakti labai labai gerai, bet miltus jau geriausiai imaišyti ranka, o nebe mikseriu, kad tešlos nepermaišyti, nes tas turi poveikį iškilimui. Taip pat biskvitą būtinai reikia dėti kepti į gerai įkaitintą orkaitę, geriausia kepti vidurinėje orkaitės lentynoje, įjungus kaitinimą iš viršaus bei apačios. Kepant bent jau pirmą kepimo pusę jokiu būdu nereikėtų varstyti orkaitės durelių.

Aišku, kartais gali pavesti ir tokie nuo mūsų sunkiau priklausantys veiksniai, kaip pvz. naudojamų kepimo miltelių rūšis (pabandykite kitąsyk dėti kitokius miltelius) ar kartais nutinka, jog orkaitė ima ir pradeda kaisti ne iki tokios temperatūros, kaip rodo jos karščio indikatorius. Man yra nutikę, jog kepant trumpam dingo elektra ir dėl to pyragas irgi neiškilo. Bet šis tortas tikrai yra ne vieno žmogaus išbandytas ir labai skaniai pavykstantis, būtinai pabandykite jį ateityje. ATSAKYTI
sanderis
2017-12-23 20:23
kur deti antra teslos dali? ATSAKYTI
Vaida
2017-12-23 22:21
Kaip parašyta recepte - iš antros tešlos dalies iškepamas antras biskvitas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital