Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams. Tortas pagaminamas tikrai nesudėtingai, tik užtrunka Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams. Tortas pagaminamas tikrai nesudėtingai, tik užtrunka šiek tiek laiko, kol viską sumaišote ir iškepate. Jei mėgstate tortus su daug kremo, tuomet dvigubinkite kremo kiekį, bet man asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio pilnai užteko. Beje, pagal tą patį torto receptą puikiausiai galite iškepti keksiukus ar pyragą. Stiklinė 240 ml. Mano maistiniai dažai buvo labai skysti, dėl to pyliau 3,5 valg. š., jei maistiniai dažai tirštesni, naudokite pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 ir 2/3 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus
1 stiklinė pasukų (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3.5 šaukšto maistinių dažų (raudonų)
2 šaukštai kakavos
1.5 šaukšto vanilinio cukraus
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis kepimo sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
460 gramų filadelfijos sūrio
110 gramų sviesto
1.5 stiklinės cukraus pudros
3 šaukštai pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su krakmolu, mišinį persijokite 4 kartus. Po to miltų mišinį sumaišykite su kakava, druska ir kepimo soda, persijokite 2 kartus.
2.
Į kitą indą sudėkite sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol sviestas taps kremo konsistencijos. Po to sudėkite cukrų, plakite pora minučių, kol sviestas susijungs su cukrumi. Supilame aliejų, vėl plakame pora minučių, kol ingredientai susijungia į vientisą masę.
3.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius ir vanilę sudedame į sviesto masę, išplakame, tada supilame actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakite, kad neapsitaškytumėte. Į sviesto masę pamažu supilame miltus ir pasukas, lėtai išplakame. Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (taip jie greičiau išsiplaks). Baltymus plakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekristų. Baltymus atsargiai ir lėtai įmaišome į tešlą.
4.
Apvalią kepimo formą patepame trupučiu sviesto (aš naudojau 24 skersmens išardomą tortinę). Supilame pusę tešlos ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Kepimo pabaigoje patikrinkite ar biskvito vidurys iškepęs – su mediniu pagaliuku įdurkite vidurį ir ištraukite, jei pagaliukas aplipęs tešla, tuomet dar truputį pakepkite, jei švarus – traukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti (tik nereikia perkepti biskvitų). Taip pat iškepkite likusią dalį tešlos. Jei norite, galite biskvitus perpjauti, gausite 4 biskvitus. Arba galite kepti 3 biskvitus, kaip labiau patinka.
5.
Kremas – į vieną indą sudedame sviestą ir kreminį sūrį, plakame pora minučių su plakikliu, kol gausime vientisą masę, tada suberiame cukraus pudrą, įpilame vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakame, kol nelieka gumulėlių. Jei sutepsite tortą vėliau – dėkite kremą į šaldytuvą.
6.
Torto formavimas – prieš sutepant tortą, kremą reikėtų bent 40-60 min išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų labai standus. Biskvitų viršų nupjauname peiliu, kad nebūtų iškilimo. Vieną biskvitą dedame ant tortinės, tepame truputį daugiau nei puse kremo, uždedame antrąjį biskvitą, užtepame jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupiname, papuošiame jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip patinka.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Evelina
2017-12-23 20:29
Gal galite parašyti, kokius būtent dažus naudojate? Kokios firmos? Dėkui ATSAKYTI
Liucija
2018-02-08 21:17
Tik dabar pamačiau Jūsų komentarą :) Dažus naudoju "Spice Supreme" firmos, vadinas tiesiog red food color. Jie yra labai skysti. Kadangi gyvenu JAV, čia jie kaip ir vieni populiariausių, patikimiausių, tad visad juos ir naudoju. Jei gyvenate Lietuvoje, nesu tikra ar jų rastumėte prekybos centruose. Bet visada galima naudoti kitos firmos dažus ir dažų kiekį į tešlą dėti pagal nurodytas proporcijas ant pakuotės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis