Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Tortas „Raudonasis aksomas“ su švelniu kremu
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams. Tortas pagaminamas tikrai nesudėtingai, tik užtrunka Nuostabaus skonio ir tekstūros “Raudonojo aksomo” tortas patiks net patiems išrankiausiems saldumynų mėgėjams. Tortas pagaminamas tikrai nesudėtingai, tik užtrunka šiek tiek laiko, kol viską sumaišote ir iškepate. Jei mėgstate tortus su daug kremo, tuomet dvigubinkite kremo kiekį, bet man asmeniškai, mano aprašyto kremo kiekio pilnai užteko. Beje, pagal tą patį torto receptą puikiausiai galite iškepti keksiukus ar pyragą. Stiklinė 240 ml. Mano maistiniai dažai buvo labai skysti, dėl to pyliau 3,5 valg. š., jei maistiniai dažai tirštesni, naudokite pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 ir 2/3 stiklinės miltų
1.5 stiklinės cukraus
1/3 stiklinės kukurūzų krakmolo
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus
1 stiklinė pasukų (kambario temperatūros)
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
110 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3.5 šaukšto maistinių dažų (raudonų)
2 šaukštai kakavos
1.5 šaukšto vanilinio cukraus
1 šaukštelis acto
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
460 gramų filadelfijos sūrio
110 gramų sviesto
1.5 stiklinės cukraus pudros
3 šaukštai pieno
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišykite miltus su krakmolu, mišinį persijokite 4 kartus. Po to miltų mišinį sumaišykite su kakava, druska ir kepimo soda, persijokite 2 kartus.
2.
Į kitą indą sudėkite sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol sviestas taps kremo konsistencijos. Po to sudėkite cukrų, plakite pora minučių, kol sviestas susijungs su cukrumi. Supilame aliejų, vėl plakame pora minučių, kol ingredientai susijungia į vientisą masę.
3.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius ir vanilę sudedame į sviesto masę, išplakame, tada supilame actą ir raudonus maistinius dažus, atsargiai išplakite, kad neapsitaškytumėte. Į sviesto masę pamažu supilame miltus ir pasukas, lėtai išplakame. Atskirame inde išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos (taip jie greičiau išsiplaks). Baltymus plakame iki standžių putų, kad apvertus dubenį jie iš dubens nekristų. Baltymus atsargiai ir lėtai įmaišome į tešlą.
4.
Apvalią kepimo formą patepame trupučiu sviesto (aš naudojau 24 skersmens išardomą tortinę). Supilame pusę tešlos ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 - 35 min. Kepimo pabaigoje patikrinkite ar biskvito vidurys iškepęs – su mediniu pagaliuku įdurkite vidurį ir ištraukite, jei pagaliukas aplipęs tešla, tuomet dar truputį pakepkite, jei švarus – traukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti (tik nereikia perkepti biskvitų). Taip pat iškepkite likusią dalį tešlos. Jei norite, galite biskvitus perpjauti, gausite 4 biskvitus. Arba galite kepti 3 biskvitus, kaip labiau patinka.
5.
Kremas – į vieną indą sudedame sviestą ir kreminį sūrį, plakame pora minučių su plakikliu, kol gausime vientisą masę, tada suberiame cukraus pudrą, įpilame vanilės ekstrakto ir pieno, viską plakame, kol nelieka gumulėlių. Jei sutepsite tortą vėliau – dėkite kremą į šaldytuvą.
6.
Torto formavimas – prieš sutepant tortą, kremą reikėtų bent 40-60 min išimti iš šaldytuvo, kad nebūtų labai standus. Biskvitų viršų nupjauname peiliu, kad nebūtų iškilimo. Vieną biskvitą dedame ant tortinės, tepame truputį daugiau nei puse kremo, uždedame antrąjį biskvitą, užtepame jo viršų ir torto kraštus likusiu kremu. Nupjautas biskvitų viršūnes sutrupiname, papuošiame jais torto šonus ir torto paviršiaus kraštus nedideliu ratu arba kaip patinka.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Reda
2022-09-22 19:44
Sveiki o noreciau paklausti ar sis biskvitas dazo valgant, nes sudetyje yra tiek daug dazu. Aciu uz atsakyma ATSAKYTI
Roma
2022-09-23 13:35
Galite dėti mažiau dažų jei norite, tiesiog spalva bus ne tokia intensyvi. ATSAKYTI
2022-08-17 17:29
tortas mažai iškilo, o kremas nesigavo ATSAKYTI
Rasa
2021-12-12 15:52
O biskvito tikrai nereikia sudrėkinti?tortas atrodo vyliojančiai,manau darysiu iš keturių biskvito dalių.tikiuosi kremo užteks ATSAKYTI
V
2021-09-05 13:36
Laaaaaabai skanus! Pats mylimiausias mano tortas ATSAKYTI
Edita
2021-08-15 20:32
Galetumete surasyti tiksliai viska i gramus? Butu tiksliau ATSAKYTI
Indrė
2021-08-16 11:29
Autorė parašiusi, kad naudojo 240 ml stiklinę, tad išsimatuoja viskas labai gerai :) ATSAKYTI
Raminta
2021-06-11 11:19
Sveiki. O kokio dydžio kiaušinius jūs naudojote? ATSAKYTI
Liucija
2021-08-17 01:32
Laba Raminta, naudojau normalaus dydzio kiausinius, dazniausiai L dydzio :) ATSAKYTI
Karolina
2020-12-21 14:47
Kiek ml stiklinę? ATSAKYTI
Jurga
2021-06-07 01:43
240 ml ATSAKYTI
Evelina
2017-12-23 20:29
Gal galite parašyti, kokius būtent dažus naudojate? Kokios firmos? Dėkui ATSAKYTI
Liucija
2018-02-08 21:17
Tik dabar pamačiau Jūsų komentarą :) Dažus naudoju "Spice Supreme" firmos, vadinas tiesiog red food color. Jie yra labai skysti. Kadangi gyvenu JAV, čia jie kaip ir vieni populiariausių, patikimiausių, tad visad juos ir naudoju. Jei gyvenate Lietuvoje, nesu tikra ar jų rastumėte prekybos centruose. Bet visada galima naudoti kitos firmos dažus ir dažų kiekį į tešlą dėti pagal nurodytas proporcijas ant pakuotės :) ATSAKYTI
Vilija
2018-12-28 22:28
Geriau be dažų... Gal nebus toks spalvingas, bet atrodys apetitiškiau ir bus sveikesnis. ATSAKYTI
Gitana
2021-06-16 12:57
Pritariu.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital