1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 minutes, kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supilti aliejų. Dar šiek tiek paplakti, kad vienodai pasiskirstytų aliejus. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais. Miltus lengvai išmaišyti mediniu šaukštu. Tešlą supilti į 26 cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kloju tik dugną, šonus ištepu negausiai aliejumi.
2.
Dėti į įkaitintą orkaitę. Temperatūra 170 - 180 C. Kepti apie 40 minučių. Orkaitės iki to laiko neatidarinėti.
3.
Jei naudojama želatina (25 - 28 gr) , o ne grietinėlės standiklis, tuomet ją užpilti apie 100ml šalto vandens ir palikti brinkti apie 30 minučių. Želatiną pakaitinti garų vonelėje, atvėsinti.
4.
Maskarponę išplakti su 4 v.š. cukraus pudros, kremine varške, jogurtu, kokosų pienu, sirupu arba likeriu. Grietinėlę išplakti su 2 v.š. cukraus pudros. Išplaktą grietinėlę supilti į maskarponės kremą, toliau nestipriai plakant supilti atvėsusią želatiną. Jei naudojama ne želatina, o grietinėlės standiklis, vieną pakelį plakti su grietinėle, kitą pakelį su maskarpone. Kremą įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Kas 10 minučių pamaišyti, laikyti apie 20 - 30 minučių.
5.
Ananasus pasmulkinti (aš pirkau griežinėliais didelę skardinę, tad susmulkinau mažais kubeliais - porą griežinėlių pasilikau papuošimui, į pertepimą dėjau negailėdama).
6.
Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Jei labai stori lakštai gaunasi, pjaukite į tris dalis, bet bent jau į mano formą telpa tortas tik su dviem lakštais biskvito. Į torto formą dėti pirmąjį biskvitą - teptuku sulaistyti sirupu nuo ananasų, dėti kremo, pridėti ananasų gabaliukų. Dėti antrąjį biskvitą - sulaistyti, dėti kremo. Statyti į šaldytuvą, kol sustings. Aš padariau trečiadienį vakarop, valgėme penktadienį vakare, jau buvo susistovėjęs ir labai skanus. :)