Tortas Pina Colada su varškės ir maskarponės kremu

AUTORIUS:
Iveta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas Pina Colada su varškės ir maskarponės kremu
Tortas Pina Colada su varškės ir maskarponės kremu
Tortas Pina Colada su varškės ir maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Nuostabus, gaivus tortukas mėgstantiems kokosą!
Nuostabus, gaivus tortukas mėgstantiems kokosą!
Iveta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų maskarponės sūrio
300 gramų kreminės varškės
200 gramų kokosų pieno
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
130 gramų kokosinio jogurto
1 šaukštas sirupo (arba likerio)
6 šaukštai cukraus pudros
1 skardinė konservuotų ananasų
3 pakeliai grietinėlės standiklio
100 gramų kokoso drožlių
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
50 gramų aliejaus
150 gramų miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
100 mililitrų konservuotų ananasų sirupas
Papuošimui:
šiek tiek vaisių
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Plakti apie 5 minutes, kol masė pabals, padvigubės ir sutirštės. Toliau plakant, plona srovele supilti aliejų. Dar šiek tiek paplakti, kad vienodai pasiskirstytų aliejus. Tuomet įsijoti miltus su kepimo milteliais. Miltus lengvai išmaišyti mediniu šaukštu. Tešlą supilti į 26 cm kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, kloju tik dugną, šonus ištepu negausiai aliejumi.
2.
Dėti į įkaitintą orkaitę. Temperatūra 170 - 180 C. Kepti apie 40 minučių. Orkaitės iki to laiko neatidarinėti.
3.
Jei naudojama želatina (25 - 28 gr) , o ne grietinėlės standiklis, tuomet ją užpilti apie 100ml šalto vandens ir palikti brinkti apie 30 minučių. Želatiną pakaitinti garų vonelėje, atvėsinti.
4.
Maskarponę išplakti su 4 v.š. cukraus pudros, kremine varške, jogurtu, kokosų pienu, sirupu arba likeriu. Grietinėlę išplakti su 2 v.š. cukraus pudros. Išplaktą grietinėlę supilti į maskarponės kremą, toliau nestipriai plakant supilti atvėsusią želatiną. Jei naudojama ne želatina, o grietinėlės standiklis, vieną pakelį plakti su grietinėle, kitą pakelį su maskarpone. Kremą įdėti į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Kas 10 minučių pamaišyti, laikyti apie 20 - 30 minučių.
5.
Ananasus pasmulkinti (aš pirkau griežinėliais didelę skardinę, tad susmulkinau mažais kubeliais - porą griežinėlių pasilikau papuošimui, į pertepimą dėjau negailėdama).
6.
Biskvitą perpjauti į dvi dalis. Jei labai stori lakštai gaunasi, pjaukite į tris dalis, bet bent jau į mano formą telpa tortas tik su dviem lakštais biskvito. Į torto formą dėti pirmąjį biskvitą - teptuku sulaistyti sirupu nuo ananasų, dėti kremo, pridėti ananasų gabaliukų. Dėti antrąjį biskvitą - sulaistyti, dėti kremo. Statyti į šaldytuvą, kol sustings. Aš padariau trečiadienį vakarop, valgėme penktadienį vakare, jau buvo susistovėjęs ir labai skanus. :)
AUTORIUS: Iveta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital