Tortas "Netikras Napoleonas" su kondensuoto pieno kremu ir uogiene

AUTORIUS:
Šarūnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas netikras napoleonas
Tortas netikras napoleonas
Tortas netikras napoleonas
Autorius apie receptą: Skanus, lengvai gaminamas ir svarbiausia namuose su meile keptas tortas, kurio pertepimus galima daryti su kokiu tik nori džemu. Skanus, lengvai gaminamas ir svarbiausia namuose su meile keptas tortas, kurio pertepimus galima daryti su kokiu tik nori džemu. Šarūnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
340 gramų kepinių margarino (arba sviesto, kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
40 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštas grietinės
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
500 gramų kondensuoto pieno, saldinto
300 gramų sviesto (minkšto)
1 šaukštas cukraus pudros
2 vienetai citrinų (reikės sulčių)
Pertepimui:
340 gramų spanguolių džemo
200 gramų džiovintų spanguolių
Papuošimui:
1 šaukštas kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai pirmiausia į didelį dubenį suberkite miltus, dėkite gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros margariną, kiaušinį, grietinę bei druską. Tada kapokite viską kepimo mentele, kol margariną susmulkinsite į mažus gabaliukus. Bet paprasčiau ir greičiau su plakiklio (mikserio) maišymo šluotelėmis, su jomis galima tolygiai sumaišyti miltus su margarinu.
2.
Tuomet pilkite vandenį bei toliau viską minkykite rankomis, kol užminkysite vienalytę tešlą. Pastatykite į šaldytuvą maždaug 1–2 valandoms (aš pati laikiau tik valandą, bet kuo labiau atšaldysite tešlą, tuo bus geriau kočiojant lakštus.).
3.
Tešlą dalinkite į maždaug 7 vienodo dydžio kamuoliukus. Iš jų iškočiokite didesnius nei 22 centimetrai skersmens lakštus. Iš likusios tešlos iškočiosite trupiniams papuošimui.
4.
Dėkite lakštą ant 22 centimetrų skersmens torto formos dugno bei apipjaukite. Galima viską subadyti šakute, kad kepdamas labai nepakiltų. Bet šį kartą nebadžiau - tie pakilimai sutepus ir suslėgus tortą dar labiau susisluoksniuoja ir pjūvis torto atrodo tiesiog nuostabiai.
5.
š visų lakštų tešlos nuopjovų iškočiokite dar vieną lakštą, kurį kepsite 2 min. ilgiau, susmulkinsite į trupinius (tortui papuošti).
6.
Kepkite lakštus po vieną iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 7 minutes, kol gražiai parunda (kepimo trukmė priklauso nuo orkaitės kaitrumo). Iškeptus lakštus atvėsinkite.
7.
Kremui visi produktai privalo būti kambario temperatūros. Sviestą plakite elektriniu plakikliu (mikseriu), kol jis tampa purus bei jo tūris padidėja. Plakant per kelis kartus suberkite cukraus pudrą. Tada sumažinkite plakimo greitį bei per kelis kartus plakdamos supilkite saldintą sutirštintą pieną. Supilkite citrinos sultis, šiek tiek paplakite, kad jos susimaišytų su kremu. Atsidėkite maždaug penktadalį kremo tortui aptepti.
8.
Ant lakšto dėkite 2–3 šaukštus kremo (paskirstome taip, kad užtektų visiems sluoksniams), paskirstykite. Dėkite antrą lakštą. Taip sutepkite visus lakštus. Į lakštų tarpus pagal savo skonį dėkite spanguoles ir spanguolių džemą. Mano atveju pirmas lakštas kremas+spanguolės, antras lakštas tik kremas, trečias kremas+spanguolių džemas, ketvirtas tik kremas, penkta kremas + spanguolių džemas, šeštas kremas. Paskutinijį lakštą uždėjus neskubėkite tepti kremo pirmiau su kuo nors gerai suslėkite, kad neliktų oro tarpų tarp lakštų ir kremo.
9.
Palaikykite tortą šaldytuve maždaug 3–4 valandas (arba ilgiau, kol gerai sustingsta). Apipjaustykite sustingusio torto kraštus, kad būtų lygūs. Po to aptepkite pasiliktu kremu bei apibarstykite susmulkinto paskutinio lakšto trupiniais.Taip pat puošiant panaudojau kakavą bei truputį cukraus pudros. Papuošti galima kaip tik fantazija leidžia. Skanaukite!
AUTORIUS: Šarūnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital