Tortas „Napoleonas“

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Tortas „Napoleonas“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
19 cm skersmens tortui (apie 1 kg) reikės

Lakštams:
240 g miltų
100 g sviesto
75 g grietinės
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Kremui:
450 ml pieno
1 a. š. vanilinio cukraus arba maltos vanilės (naudojau Dansukker maltą)
125 g cukraus
4 kiaušinių trynių
40 g miltų
200 g sviesto
Spanguolių uogienės sluoksniui:
300 trintų spanguolių su cukrumi
2 a.š. krakmolo (užpilto turpučiu šalto vandens)
PARUOŠIMO BŪDAS:

Torto lakštų gamyba:
1. Miltus išberkite ant didelės pjaustymo lentos ar ant stalo, pasitiesę kepimo popieriaus (aš būtent taip ir dariau).
2. Tuomet suberkite miltus ir padarykite duobutę, į kurią sutarkuokite šaltą sviestą (labai patogu tarkuoti nuolat pamirkant sviestą į miltus).
3. Kapokite peiliu, kol susidarys trupiniai.
4. Po to, vėl padarykite duobutę, į ją supilkite grietinę, druską, įmuškite kiaušinį ir toliau kapokite peiliu, kol tešla taps minkoma rankomis, tai yra visi produktai susimaišys į vientisą masę.
5. Išminkytą tešlą padalinkite į 7 dalis ir dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
7. Kiekvieną lakštą labai plonai iškočiokite, galima ant kepimo popieriaus.
8. Aš kiekvieną lakštą apipjausčiau, naudodama 20 cm skersmens kepimo formos dugną, o atraižėles kepiau kartu su kiekvienu lakštu, jie buvo skirti trupiniams. Reikia nepamiršti, kad kepant lakštai traukiasi, manieji gavosi 19 cm skersmens.
9. Nepamirškite kiekvieno lakšto subadyti šakute.

Kremo gamyba:
1. Pieną su vanilinu užvirinkite ir palikite vėsti.
2. Trynius išplakite su cukrumi. Sudėkite miltus ir vėl gerai išplakite.
3. Nuolant maišydami supilkite pravėsusį pieną (karštas pienas sutrauks trynius).
4. Gautą masę kaitinkite ant silpnos uginies, nuolat maišydami apie 5-8 minutes, kol masė pradės tirštėti. . Aš masę po to dar perkošiau.
5. Į šiek tiek pravėsusį kremą sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir gerai išmaišykite.

Spanguolių uogienės gamyba:
Šaldytas trintas spanguoles su cukrumi užvirinkite ir sudėkite krakmolą, ištirpintą vandenyje, supilkite nuolat maišydami ir dar kart užvirkite.

Torto surinkimas:
Į torto formą dėkite lakštą, būtinai pūslėta puse į apačią, aptepkite kremu, vėl tešlos lakštas, kremas ir t.t. Vieną lakštą aš aptepiau spanguolių uogiene. Tortą paslėkite porai valandų, tai daryti nėra būtina, bet aš darau, kad paviršius būtų lygusir lakštai geriau sugertų kremą. Po to aptpekite likusiu kremu ir padenkite susmulkintais trupiniais (likusiais nuo lakštų atraižėlių). Tortą rekomenduojama palikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.

AUTORIUS: Rita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Ieva
2017-11-28 16:18
Kiek laiko kepti lakstus tai neaisku. ATSAKYTI
Aurelija
2017-11-29 12:35
Kepkite kol lakštas lengvai rustels, jie labai greitai iškepa - vienas lakštas per kokias 4-5 minutes ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital