Tortas "Napoleonas"

AUTORIUS:
Nona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Tortas "Napoleonas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 g sviesto
2 kiaušiniai
150 ml vandens
1 valgomasis šaukštas actas 6% arba 2 šaukštai citrinos sulčių
1/8 šaukštelis druskos
600-650 g miltų
Kremui:
1 litras pieno
400 g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
8 kiaušinių tryniai
100 g miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į vandenį įmaišome actą. Išplakame kiaušinius, įmaišome vandenį su actu ir druską.
Šaltą sviestą sukapojame kubeliais.
Į miltus suberiame sviestą ir su peiliu kapojame, kol gaunasi trupiniai. Padarome duobutę ir supilame kiaušinių plakinį. Išminkome tešlą.
Suformuojame 10-12 tešlos rutuliukų.
Dedame juos valandai į šaldytuvą.
Po to kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiojame iki plono apvalaus blyno. Kad lakštas būtų gražiai apvalus, uždedame apvalią kepimo formą ir apipjauname.
Man gavosi 26 cm skersmens lakštai.
Kepame tešlos lakštus 7-10 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Užviriname pieną.
Kiaušinių trynius išplakame su baltuoju ir vaniliniu cukrumi.
Suberiame miltus ir dar kartą išmaišome.
Įmaišome karštą pieną. Užkeliame ant ugnies ir kaitiname visą laiką maišant, kol pradeda tirštėti.
Ant padėklo dedame vieną iškeptą paplotį, aptepame gausiai kremu, dedame kitą ir taip kol sudedame visus lakštus. Tiek viršų, tiek šonus torto aptepame kremu ir apibarstome trupiniais.
Laikome šaldytuve iki 8 valandų.
AUTORIUS: Nona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ramune
2016-03-05 07:55
Labai atciu uz receptuka,tikrai puikus gavosi.Tik pertepimui kremo man uzteko is puses normos ir tai su kaupu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital