Tortas"Napoleonas"

AUTORIUS:
Simona
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Tortas"Napoleonas"
Tortas"Napoleonas"
Tortas"Napoleonas"
Tortas"Napoleonas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 g margarino
800 g kvietiniių miltų
1 stiklinė grietinės
9 - 10 kiaušinių
žiupsnelis druskos
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės miltelinio cukraus
1 pakelis vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia į miltus (800 g.) sudėti pjaustytą margariną (400 g.) ir kapoti peiliu, kol margarinas apsivels miltais ir pasidarys maži trupiniai. Supilti grietinę (1 stikl.), įmušti kiaušinį (1 vnt.), įberti druskos ir viską išminkyti iki vientisos masės. Tešla turi nebelipti prie rankų. Dėti į maišelį ir parai padėti į šaldytuvą. Kitą dieną tešlą padalinti į 16 - 20 vienodų gabaliukų. Kočioti ant miltais pabarstyto stalo kuo ploniau (lakštai turi būti beveik permatomi), dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, gerai subadyti šakute, kad kepant nesusidarytų pūslės. Kepti 200 laipsnių temp., 5 min. Ant karšto lakšto dėti pasirinktą lėkštę ir apipjaustyti kraštus. Galiukai bus sumalami ir naudojami tortui puošti. Taip iškepame visus lakštus. Paliekame gerai atvėsti.
Kremas: kiaušinius (8-9 vnt.) kaitinant plakame elektriniu plakikliu. Puodą su kiaušiniais įstatome į didesnį puodą su vandeniu, kurį užverdame tam, kad neapsinuodytume žalių kiaušinių kremu. Supilame cukrų ir plakame, kol pradės putoti. Kremas turi būti šiltas, bet ne karštas. Procesas vyksta apie pusvalandį. Vėliau išsukame likusį margariną (400 g.) su milteliniu cukrumi (0,5 stikl.) ir vanilinu, supilame kiaušinių masę ir plakame kremą. Tada dėti po vieną lakštą ir tepti kremu. Nespausti!Viršutinis sluoksnis turi būti kremo, juo aptepame ir šonus. Apibarstome maltais trupiniais ir dedame nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!
AUTORIUS: Simona
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
kristina
2012-07-22 20:26
katik prie kavutes :) valgem si nuostabu torciuka ...... skanumelis :) ATSAKYTI
kristina
2012-07-22 10:44
va mano Napoleonas stovi saldytuve,laukia vakaro,kol bus suvalgytas. dariau pirma kart ir is puses reikiamo kiekio.lakstai gavosi super.kremui vietoj margarino emiau sviesta. aciu uz nuostabu recepta. ATSAKYTI
Deimante
2012-04-26 11:02
Labai geri ir skanus gaunasi lakstai. Kaip tikro "Napoleono".Bet kremas nesigavo, toks skystas. Bandysiu is kito recepto imti krema. ATSAKYTI
Inga
2011-10-22 20:51
Labai gražiai atrodo :) O kokius miltus ir kokį margariną naudojate? Beje, ar nebūtų geriau margariną pakeisti sviestu? ATSAKYTI
miau
2011-07-23 00:51
o koki margarina naudojate?:) ATSAKYTI
Monika
2011-04-23 17:46
O kremas turi būti skystas ? Man toks gavosi. ATSAKYTI
Simona
2011-04-06 10:04
Galima,zinoma.Tiesiog as is vakaro visada pasidarau tesla:) ATSAKYTI
Julija
2011-03-25 16:05
O būtina tešlą laikyti para šaldytuve? Ar galima ir kokių 15 valandų palaikyti? :) ATSAKYTI
jurga
2011-03-03 12:06
Tas pats,tas pats. ATSAKYTI
EGLE
2011-02-12 21:27
atsiprašau už gal ir kvailą klausima, bet kas yra miltelinis cukrus? čia ne tas pat kaip cukraus pūdra? ATSAKYTI
Simona
2010-12-14 16:53
Aciu:)o papuosimas tai itin lengvas,issikirpau rastus ant piesimo popieriaus,ji uzdejau ant torto ir pabarsciau paprasta kakava:)vat ir visas stebuklas:))))Tortas tikrai labai skanus. ATSAKYTI
Egle
2010-11-30 21:52
taip viskas aiškiai surašyta, kad net neatrodo sudėtingas :) o kokiu būdu ir kaip padarytas papuošimas? labai gražiai atrodo ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital