Tortas "Kurmio kalnelis"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Tortas "Kurmio kalnelis"
Tortas "Kurmio kalnelis"
Tortas "Kurmio kalnelis"
Autorius apie receptą: Jei ne kiekvienas, tai vis tiek daugelis, manau, žinote šį tortą. Radau puikų receptą "Kurmio kalnelį" pasigaminti namie! Seniai jau valgiau pirktą "Kurmio kalnelį", bet kiek Jei ne kiekvienas, tai vis tiek daugelis, manau, žinote šį tortą. Radau puikų receptą "Kurmio kalnelį" pasigaminti namie! Seniai jau valgiau pirktą "Kurmio kalnelį", bet kiek atsimenu skonį - man naminis skanesnis už pirktą. Ingredientai skirti 20 cm. skersmens apvaliai formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas tortukas! Tiek skonis,tiek išvaizda. Gaminome tikslai pagal receptą, tik vanilinį varškės surelį pakeitėme tiesiog analogišku kiekiu paprastos 9% riebumo Fantastiškas tortukas! Tiek skonis,tiek išvaizda. Gaminome tikslai pagal receptą, tik vanilinį varškės surelį pakeitėme tiesiog analogišku kiekiu paprastos 9% riebumo varškės (ją sutrynėme virtuviniu kombainu iki kreminės konsistencijos) ir šaukšteliu vanilės. Saldumo mums užteko puikiai, o jau skanumas... Būtinai pabandykite ir įsitikinsite patys! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
140 gramų cukraus
140 gramų miltų
3 šaukštai vandens (verdančio)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 šaukštai arbatos (biskvito sulaistymui)
Kremui:
5 vienetai bananų
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų varškės sūrelio
100 gramų cukraus
15 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį :).
2.
Ruošiame kremą: želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti.
3.
Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis).
4.
Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau.
5.
Pastatome kremą į šadytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nu karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.
6.
Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.).
7.
Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!).
8.
Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus).
9.
Kepimo formą išklojame kepimo po pieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.
10.
Surenkame tortą: biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus). Biskvitą sulaistykime juoda arbata (jeigu norite įvairesnio skonio, galite vietoje arbatos sulaistymui naudoti sultis arba likerį).
11.
Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano).
12.
Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą.
13.
Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava.
14.
Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Irutė
2023-05-14 09:07
Dėkoju už receptą. Kepiau jau 5 kartus. Db visos draugės prašo gimtadieniui kaip dovanos. :) Nemėgiamiausia dalis trinti per sietelį, bet jeigu tai įveiki - visa kita lengva, paprasta ir malonu. Labai rekomenduoju. 5 žvaigždės iš 5. ATSAKYTI
Eglė
2019-03-19 19:08
Labai labai skanus tortas ir puikus šis receptas! Patiko visai šeimai ATSAKYTI
Saulė
2017-04-03 18:46
Nostalgiškas man šis tortas ir labai patiko skonis, ačiū Jurgita už gerą recepto idėją ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital