Tortas "Kilimandžaras"

AUTORIUS:
Ingrida
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tortas "Kilimandžaras"
Autorius apie receptą: Ne toks kaip visi. Ir grožis ir skonis stebina visus. Ne toks kaip visi. Ir grožis ir skonis stebina visus. Ingrida
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
800 gramų konservuotų persikų (su sirupu, įdarui)
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
130 gramų kvietinių miltų
50 gramų sviesto
9 šaukštai cukraus
1.5 šaukšto kakavos
1 šaukštelis vanilės
5 gramai kepimo miltelių
Kremui:
400 gramų jogurto
400 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 gramų cukraus pudros
15 gramų želatinos
Papuošimui:
100 gramų šokolado (apytikriai, tarkuoto)
30 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui ištirpinkite sviestą ir palikite šiek tiek atvėsti.
2.
Į puodelį suberkite kakavą, miltus ir kepimo miltelius. Viskas gerai išmaišykite.
3.
Kiaušinius išplakite su vanile ir cukrumi. Plakite ilgai, kol masė taps tiršta. Tada suberkite miltų mišinį, supilkite sviestą, išmaišykite.
4.
Imame 24 cm skersmens apvalų kepimo indą, ištepame jį aliejumi ir supilame tešlą.
5.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku. Įbestas ir ištrauktas jis turi būti švarus, neaplipęs tešla. Jei aplipęs, kepame dar 7 min ir vėl tikriname. Biskvitą atvėsiname ir ištraukiame iš formos. Leiskite pastovėti 3–4 valandas.
6.
Kremui į puodelį supilkite persikų sirupą (150 ml.) Visus persikus supjaustome dideliais gabalėliais.
7.
Į sirupą suberiame želatiną ir paliekame 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią želatiną reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėjau ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinau (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikau atvėsti iki kambario temperatūros.
8.
Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.
9.
Želatiną elektriniu plakikliu sumaišome su jogurtu ir atsargiai dalimis, perplakant, įmaišome plaktą grietinėlę.
10.
Į kremą sudedame kelis persikus ir išmaišome.
11.
Tada biskvitą supjaustykite išilgai į 3 dalis. Vieną biskvitą padaliname į 12 lygių dalių - "žiedlapių". Antrą biskvito dalį padėjau ant stalo ir išpjoviau jo viduryje apskritimą. Likusio "riestainio" kraštai turėtų būti maždaug 2-3 cm. Šį "riestainį uždedame ant likusios biskvito dalies. Sutvirtiname konditeriniu žiedu. Į biskvitų "dubenelį" sudedame trečdalį kremo, jis turėtų užpildyti "dubenelį" ir pakilti virš jo (išeis kremo kalnelis). Tada sudedame labai sandariai prie torto žiedo sienelės ir tarpusavyje 6 "žiedlapius", kad nekristų galima įspausti į kremą. Tada ant kremo dedame išpjautą apskritimą ir sudedame likusius 6 "žiedlapius". Į vidurį sudedame likusį kremą ir likusius persikus. Puošiame tarkuotu šokoladu ir barstome cukraus pudra.
12.
Tortą dedame į šaldytuvą 3–4 valandoms, kol kremas sukietėja.
AUTORIUS: Ingrida
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital