Tortas ''Karamelinė kriaušė''

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Tortas ''Karamelinė kriaušė''
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas, skanus ir gaivus tortas. Kriaušės tortui suteiks gaivumo, prie jų puikiai derės karamelinis maskarponės-grietinėlės kremas ir purus biskvitas. Norėsite Lengvai pagaminamas, skanus ir gaivus tortas. Kriaušės tortui suteiks gaivumo, prie jų puikiai derės karamelinis maskarponės-grietinėlės kremas ir purus biskvitas. Norėsite pakartoti! (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
šiek tiek sirupo (nuo konservuotų kriaušių, sulaistymui)
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
230 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
3.5 šaukšto augalinio aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį vanilės ekstrakto
Kremui:
1 skardinė konservuotos kriaušės ( 820 gr didelės skardinės)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
250 mililitrų maskarponės sūrio
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (0.5 skardinės, kambario temperatūros)
50 mililitrų vandens (želatinai)
1.5 šaukšto želatinos
Aptepimui:
197 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (0.5 skardinės, kambario temperatūros)
100 gramų sviesto (kambario temperatūros)
pagal skonį žaliųjų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakame, kol masė patrigubės ir cukrus ištirps. Įmaišome aliejų ir vanilę.
2.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišome.
3.
Į kepimo formos dugną įtieskite kepimo popieriaus, o šonus patepkite aliejumi. Pilkite tešlą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Pirmą kartą praverkite orkaitę likus 10-15 min iki kepimo pabaigos. Ar biskvitas iškepė tikrinkite mediniu pagaliuku, įbestas į biskvito vidurį, ištrauktas turi likti švarus. Jei aplipęs tešla, kepkite dar 5 min ir tikrinkite. Jeigu biskvitas iškepęs, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių. Vėliau išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės galingumo.
5.
Biskvitą pjaukite į 3-4 dalis. Aš padalinau į 4 dalis, bet sunaudojau 3.
6.
Želatina užpilkite 50 ml vandens ir palikite išbrinkti 15 min. Ištirpinkite garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
7.
Kremui grietinėlę išplakame su maskarpone ir kambario temperatūros kondensuotu karamelizuotu kremu. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną ir išmaišome.
8.
Kriaušes nuvarviname ir supjaustome gabaliukais. Sirupą pasilikite biskvitų sulaistymui.
9.
Dedame pirmą biskvitą, sulaistome sirupu, dėliojame kriaušių gabaliukus ir tepame kremo. Tą patį darome su kitu biskvitu. Viršutinį biskvitą paliekame neapteptą tik sulaistome sirupu. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
10.
Kitą dieną aptepimui iki purumo išplakite sviestą, po to įmaišykite kambario temperatūros kondensuotą karamelizu otą kremą, citrinų sultis.
11.
Aptepkite kremu torto šonus ir viršų.Puoškite pagal savo fantaziją.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Tėja
2020-07-30 14:45
Sveiki, o gal galėtumėte pasidalinti kokio dydžio kepimo formelę naudojote? Manoji 22cm ir turiu įtarimą, kad recepte naudota mažesnė... Jei pasakytumėte būčiau labai dėkinga! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital