Tortas "Braškių sapnas"

AUTORIUS:
Salomėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Tortas "Braškių sapnas"
Tortas "Braškių sapnas"
Tortas "Braškių sapnas"
Tortas "Braškių sapnas"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Įdarui:
0,5 l Pieno
75 g Cukrus
1 pak. Vanilinio pudingo milteliai
150 g Margarinas VILNIUS kepiniams
1,5 v.š. Raudonųjų serbentų drebučiai
200 g Šokoladinis glajus
Tešlai:
2 vnt. Kiaušiniai
100 g Cukrus
0,5 pak. Vanilinis cukrus
100 g Miltai
1 a.š. Kepimo milteliai
50 g Graikiniai riešutai
Papuošimui:
25 vnt. Braškės
10 vnt. Biskvito lazdelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su 2 šaukštais karšto vandens iki purios masės. Po truputį suberti pusę cukraus. Plakti, kol kremas pasidarys tirštokas. Baltymus išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki standžių putų. Pusę baltymų masės supilti į trynių masę ir sumaišyti. Likusią baltymų masę dėti ant kremo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir suberti ant baltymų. Paskui suberti graikinius smulkintus riešutus ir viską gerai išmaišyti. Biskvitinę tešlą supilti į mažesnę torto formą su kepimo popieriumi išklotu dugnu. Tešlos paviršių išlyginti ir kepti 30 min. Iškepusį išjungti ir pridengti kepimo popieriumi 5 min. 5 šaukštus pieno sumaišyti su cukrumi ir pudingo milteliais. Likusį pieną užvirinti, supilti pudingo mišinį ir viską pavirinti, kol sutirštės. Po to nuimti nuo viryklės ir maišyti kol atvės. Margariną VILNIUS kambario temperatūros išsukti iki purios masės ir sumaišyti su atvėsusiu pudingu.
Biskvitą padalyti į tris sluoksnius. Serbentų drebučius pašildyti ir tepti ant apatinio biskvito sluoksnio, po to dėti kitą biskvitą ir tepti kremą, dėti paskutinį sluoksnį ir taip pat aptepti kremu ir pastatyti į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų. Glajų ištirpdyti garų vonelėje. Ištirpdytu glajumi apipilti torto viršų ir papuošti braškėmis.Šonus apdėti biskvito lazdelėmis. Viską pašauti dar į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos ar kitą dieną jau galima mėgautis šiuo nuostabaus skonio tortuku. Skanaus!
AUTORIUS: Salomėja
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital