Tortas "Arlekinas" arba kaip Napoleonas sutiko Medutį

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tortas Arlekinas
Autorius apie receptą: Tai tortas hibridas iš Medučio bei Napoleono ir tikrai skanus! Kepimui naudojau 29 centimetrų skersmens formą. Tai tortas hibridas iš Medučio bei Napoleono ir tikrai skanus! Kepimui naudojau 29 centimetrų skersmens formą. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
400 gramų miltų
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
0.5 šaukštelio druskos
Biskvitui:
200 gramų miltų (apytikriai)
1 vienetas kiaušinių
50 gramų sviesto
50 gramų medaus
50 gramų cukraus
1 šaukštelis sodos
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek citrinų sulčių
Kremui:
1 litras grietinėlės, 35% riebumo
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno ("Rududu")
200 gramų riešutų (naudojau žemės ir graikinius)
150 gramų cukraus
šiek tiek vanilino
Sulaistymui:
pagal poreikį pieno
pagal poreikį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trapių lakštų tešlai šaltą sviestą sutarkuoti, nuolat pamiltuojant, tada pertarkuoti dar kartą. Įdėti grietinę ir išmaišyti šaukštu, sulipdyti į vieną gabalą, bet stengtis neminkyti. Padalinti į tešlą į 6 dalis ir uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą.
2.
Medaus biskvitams medų, sviestą, druską, vaniliną ir cukrų ištirpinti karšto vandens vonelėje. Įmušti kiaušinį ir dar kartą išmaišyti. Įmaišyti sodą ir šiek tiek citrinos sulčių, kad suputotų.
3.
Suberti 200 gramų miltų, išmaišyti. Išmaišius berti dar miltų, vėl maišyti ir taip, kol bus minkšta, minkoma telša. Padalinti tešlą į 3 dalis, padėti prie trapios tešlos, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pusvalandžiui.
4.
Pradėti kepti lakštus nuo pirmos tešlos. Iškočioti lakštus didesnius nei bus tortas, nes kepant susitrauks 3 centimetrus. Iškočiotus lakštus lygiai apipjauti ir subadyti. Kepti po vieną 190 C laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Kartu iškepti ir likusius lakštų kraštelius, juos panaudosime papuošimui.
5.
Iškočioti medaus lakštus, jie kepant nesusitrauks, todėl juos apipjauti pagal prieš tai keptus lakštus. Kepti 190 C laipsnių orkaitėje apie 8 minutes, iškeptus medaus lakštus aptepti saldintu pienu, skirtu sulaistymui.
6.
Riešutus smulkiai sukapoti, lakštų kraštus sutrupinti.
7.
Grietinėlę su cukrumi išplakti iki standumo. 1/4 grietinėlės atsargiai įmaišyti į karamelizuotą kondensuotą pieną.
8.
Į lėkštę dėti trapios tešlos lakštą, tada užtepti 1/7 grietinėlės kremo, dėti medaus lakštą, vėl užtepti 1/7 grietinėlės kremo. Dėti trapų lakštą, ant jo užtepti 1/3 karamelizuoto kremo ir užbarstyti riešutus. Taip pakartoti dar 3 kartus, tik dedant lakštą ant riešutų, patepti jo apačią, kad priliptų. Palikti šaldytuve 2 valandoms ir prislėgti.
9.
Likusius kremus sumaišyti ir aptepti tortą. Apibarstyti tortą likusiais trupiniais ir trupintais riešutais. Skaniausias po dviejų dienų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Edita
2019-04-03 22:00
Pasakiškas skonis ir kvapas! ATSAKYTI
Neringa
2019-03-26 21:14
Arlekina gaminau, super skonis, rekomenduoju ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital