Tolimųjų Rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku

AUTORIUS:
Ant grotelių
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tolimųjų Rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku
Tolimųjų Rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku
Tolimųjų Rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku
Tolimųjų Rytų įkvėpti lavašai su kiaulienos šašlyku
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų kiaulienos sprandinės šašlykų (naudojau „Biovela“ su kefyru „Rokiškio naminis“ )
2 pakeliai lavašo (naudojau „Gardėsio“ STREET FOOD)
330 gramų konservuotų baltų pupelių pomidorų padaže (naudojau „Globus“)
100 gramų medaus ir garstyčių padažo (naudojau „Hellmans“)
200 gramų konservuotų avinžirnių
2 vienetai saldžiosios paprikos (geltona ir raudona)
1 vienetas baklažanų (nedidelis)
1 šakelė vyšninių pomidorų
200 gramų fetos sūrio
150 gramų humuso
1 vienetas žaliųjų citrinų
1 sauja alyvuogių
1 vienetas granatų (nedidelis)
1 sauja kalendros (šviežios)
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šašlykus suverkite ant iešmo ir kepkite grilyje apie 15-20 minučių.
2.
Konservuotus avinžirnius nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite saldžiosios paprikos prieskoniais, kalendros milteliais, kuminu ir druska. Viską išmaišykite ir tolygiai paskirstę skardoje išklotoje kepimo popieriumi, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių.
3.
Baklažaną supjaustykite riekelėmis ir pabarstę druska palaukite apie 10 minučių, kol baklažanai išskirs vandenį, tuomet juos nusausinkite. Riekelėmis supjaustykite paprikas.
4.
Baklažanus ir paprikas apšlakstykite aliejumi, druska ir pipirais. Kepkite grilyje kol daržovės lengvai apskrus.
5.
Pasiruoškite didelę medinę lentelę ir atskirus indelius pupelėms, fetos sūriui, kepintiems avinžirniams, alyvuogėms, padažui ir humusui.
6.
Per vidurį lentelės dėkite lavašus, galite juos plėšyti. Ant viršaus – šašlykų mėsą. Šalia dėliokite keptas daržoves, indelius su avinžirniais, alyvuogėmis, padažu, humusu, fetos sūriu ir pupelėmis. Viską papuoškite šviežiais pomidoriukais, kalendų šakelėmis, žaliąja citrina ir granato sėklomis.
7.
Ragaukite ant lavašų dėdami mėsos gabaliukus, norimus pagardus ir daržoves, viską apibarstydami granatų sėklomis ir fetos sūriu.
RECEPTO DRAUGAS: Ant grotelių
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital