Tobuli sviestiniai sausainiai

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Sviestiniai sausainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie sviestiniai sausainiai man yra tobuli - vos traškūs išorėje ir trapūs, minkštučiai viduje. Valgomi jie tiesiog tirpsta burnoje. Tik nesusigundykite maišydami tešlą į Šie sviestiniai sausainiai man yra tobuli - vos traškūs išorėje ir trapūs, minkštučiai viduje. Valgomi jie tiesiog tirpsta burnoje. Tik nesusigundykite maišydami tešlą į ją dėti daugiau miltų - tešla turi būti minkšta, būtent tai ir yra sausainių skonio paslaptis! (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų miltų
250 gramų sviesto
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą išimkite iš šaldytuvo likus porai valandų iki sausainių gaminimo, supjaustykite kubeliais ir uždengę palikite pastovėti.
2.
Suminkštėjusį kambario temperatūros sviestą elektriniu išplakite plakikliu iki purumo.
3.
Į sviestą suberkite cukraus pudrą ir dar 5-7 min. plakite iki kol masė bus balta ir puri, primins kremą. Įlašinkite kelis vanilės ekstrakto lašus ir dar porą minučių paplakite.
4.
Miltus sumaišykite su druska. Maišydami mediniu šaukštu arba mentele juos pamažu, dalimis įsijokite į tešlą. Tešla bus minkšta, taip ir turi būti. Būtent todėl sausainiai tirps burnoje.
5.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį arba konditerinį švirkštą ir ant kepimo popierimi išklotos skardos išspauskite norimų formų sausainukus.
6.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje iki kol sausainukai sutvirtės ir bus švelniai auksinės spalvos. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo sausainukų dydžio, bet nedideli sausainukai paprastai iškepa per 7-10 min. Jeigu jūsų orkaitė kartais kaista netolygiai, įpusėjus kepimui skardą apsukite.
7.
Ištraukus iš orkaitės sausainukams leiskite keletą minučių pravėsti skardoje, o tada labai atsargiai juos perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Diana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis