Tobuli sviestiniai sausainiai

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Sviestiniai sausainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie sviestiniai sausainiai man yra tobuli - vos traškūs išorėje ir trapūs, minkštučiai viduje. Valgomi jie tiesiog tirpsta burnoje. Tik nesusigundykite maišydami tešlą į Šie sviestiniai sausainiai man yra tobuli - vos traškūs išorėje ir trapūs, minkštučiai viduje. Valgomi jie tiesiog tirpsta burnoje. Tik nesusigundykite maišydami tešlą į ją dėti daugiau miltų - tešla turi būti minkšta, būtent tai ir yra sausainių skonio paslaptis! (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų miltų
250 gramų sviesto
50 gramų cukraus pudros
šiek tiek vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą išimkite iš šaldytuvo likus porai valandų iki sausainių gaminimo, supjaustykite kubeliais ir uždengę palikite pastovėti.
2.
Suminkštėjusį kambario temperatūros sviestą elektriniu išplakite plakikliu iki purumo.
3.
Į sviestą suberkite cukraus pudrą ir dar 5-7 min. plakite iki kol masė bus balta ir puri, primins kremą. Įlašinkite kelis vanilės ekstrakto lašus ir dar porą minučių paplakite.
4.
Miltus sumaišykite su druska. Maišydami mediniu šaukštu arba mentele juos pamažu, dalimis įsijokite į tešlą. Tešla bus minkšta, taip ir turi būti. Būtent todėl sausainiai tirps burnoje.
5.
Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį arba konditerinį švirkštą ir ant kepimo popierimi išklotos skardos išspauskite norimų formų sausainukus.
6.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje iki kol sausainukai sutvirtės ir bus švelniai auksinės spalvos. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo sausainukų dydžio, bet nedideli sausainukai paprastai iškepa per 7-10 min. Jeigu jūsų orkaitė kartais kaista netolygiai, įpusėjus kepimui skardą apsukite.
7.
Ištraukus iš orkaitės sausainukams leiskite keletą minučių pravėsti skardoje, o tada labai atsargiai juos perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Ieva
2024-01-24 16:35
Rezultatas pagal šį receptas, bent jau man - tikras nesusipratimas... Kaip ir rašo išbandę, išskysta... ATSAKYTI
Judita
2024-01-24 17:12
Labai svarbu dėti į įkaitintą orkaitę, nepadauginti miltų. Kartais padeda tešlą palaikyti šaldytuve prieš formuojant sausainius ir net šaldytuve palaikyti jau suformuotus. ATSAKYTI
Namu seimininke
2023-11-27 10:16
Deja pasileido man jie bekepant ATSAKYTI
Živilė
2023-08-21 20:12
Išskydo, bet iškepus gan tvirti išėjo, o skonis, man tai per trapūs ir per saldūs ATSAKYTI
Brigita
2022-12-09 14:55
Tikrai nuostabiai skanūs gavosi ATSAKYTI
Genute
2022-07-13 16:26
Sausainukai isejo skanus trapus ..aciu uz receptuka)))) ATSAKYTI
Fernandez
2022-07-04 05:37
sausainiai išskydo, išsileido, trupa, net neįmanoma paimti į ranką. Mano nuomone, per daug sviesto, per mažai miltų... Kažkas su kiekiais recepte netaip. ATSAKYTI
Greta
2022-07-04 09:51
Pagal aprašymą panašu, kad arba daugiau miltų įdėjot, arba perkepėt, arba į dar neįkaitusią orkaitę kept įdėjot. ATSAKYTI
Aurelija Griksaite
2022-01-31 18:46
Jo jo kazkas ne taip. Arba sviestas prastas. Arba reikėjo palaikyti tešla per naktį šaldytuve ATSAKYTI
Diana
2022-02-01 17:44
Sviestas per daug suminkštėjo, gal patalpoje buvo labai šilta? Jei taip nutinka, šiek tiek palaikykite tešlą šaldytuve, bet ne per ilgai, tik kad sutvirtėtų - sukietėti neturi ATSAKYTI
Nijole
2020-08-26 18:34
Vakar kepiau šiuos sausainius. Grįžau iš darbo o jie kažkur dingę... Labai trapus, skanus ir niekas neisskydo. Šiandien kepsiu vėl. Greita, skanu ir nelabai brangu. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Išbandžiusi
2020-04-20 19:40
Sausainiai išskydo, nors sausainiu tesla gavosi minksta, bet dariau rankom rutuliukus, nes su kond. maiseliu nepavyko... dariau didelius tarpus, tai i blyna nepavirto, bet netoli to... Kepti net nedidelius reikia bent 15-20min. Šiaip visai skanūs, bet antrą kartą nesiterliočiau... ATSAKYTI
Sausaininis
2020-04-04 22:13
Sausainiai pleciasi. Dariau nedidelius, bet kept reikejo min 25 minutes. ATSAKYTI
vejai
2020-03-13 19:33
Gaila sugadintu produktu. ATSAKYTI
Aušra
2020-02-21 14:52
O sausainiai kepdami labai issiplecia? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital