Tobuli sūrio lietiniai

AUTORIUS:
Vilma
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Tobuli sūrio lietiniai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkšti, gardūs, sūrūs blyneliai, kurie tobulai tinka gardiems pietums, vakarienei ar pusryčiams. Pikantiški lietiniai maloniai nustebins kiekvieną lietinių mėgėją. Minkšti, gardūs, sūrūs blyneliai, kurie tobulai tinka gardiems pietums, vakarienei ar pusryčiams. Pikantiški lietiniai maloniai nustebins kiekvieną lietinių mėgėją. Lietinius galima įdaryti mėgstamais įdarais - aptepti lydytu ar kreminiu sūriu, valgyti su grietine, įdaryti lašiša, mėgstama mėsyte ir gardinti kitais priedais. (...daugiau) Vilma
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
480 mililitrų pieno
190 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
100 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
0.5 šaukšto druskos
Įdarui:
150 gramų grietinės (arba graikiško jogurto)
1 pundelis svogūnų laiškų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą pilti pieną ir pakaitinti ant vidutinės kaitros iki virimo. Tuomet išjungti ugnį, suberti sūrį ir maišyti iki kol sūris ištirps.
2.
Į dubenį supilti sūrio ir pieno masę, išplakti elektriniu plaktuvu ar šluotele. Atvėsinti iki kambario temperatūros, jei reikia, dar pamaišyti. Tuomet įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti, suberti miltus, cukrų, druską ir plakti vidutiniu greičiu 1 - 2 minutes iki kol tešla taps vientisa. Labai svarbu nepermaišyti, nes kitaip tešla bus kieta ir guminė. Tuomet supilti aliejų ir permaišyti. Jei tešla atrodo per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno ir permaišykite.
3.
Keptuvę (naudojau nesvylančią, tad papildomai aliejaus jau nenaudojau, bet jei keptuvė linkusi svilti, patepkite aliejumi) įkaitinti iki vidutinės kaitros, pilti samtelį tešlos ir pakėlus keptuvę pasukioti, kad tešla pasiskirstytų per vis plotį. Pakepti apie minutę iki kol gražiai apskrus lietinio apatinė dalis, tuomet apversti ir kepti iki kol visiškai iškeps. Taip iškepti lietinius iš likusios tešlos, turėtų pavykti iškept maždaug 16 lietinių.
4.
Įdarui svogūnų laiškus susmulkinti, suberti į dubenį. Dėti grietinę, berti pipirus, druską, išmaišyti.
5.
Ant blynelio dėti paruošto įdaro, paskleisti per visą plotį, tuomet užlenkti du blynelio kraštus link centro, suimti dalį, kuri nėra užlenkta ir susukti suktinuką.
Patarimai:
Sūrio pasirinkimas. Galima rinktis čederio sūrį be jokių prieskonių, bet jei mėgstate aštriau, galite naudoti aštrų čederio sūrį.
Įdaras. Įdarui galite naudoti kreminį sūrį, dėti lašišos griežinėlius, gardinti rikotos sūriu ar pridėti kitų mėgstamų priedų.
AUTORIUS: Vilma
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Blinelis 1994
2022-07-09 04:39
Skaniausi lyetinia kiausinis miltai ir pienas druska pagal skoni nieko daugiau neriaikia. O jau padaziuka daro visi skirtingai pvz as darau kepu visa svoguna nes labai megstu kepta svoguna tada 200gramu smulkiai pjaustitos sonines apkepu iki auksines spalvos tada 3-4 kiausinius i vidu pipiriuku druskites pagal skoni uzdengi dangti 2-3min viskas apkepa suriuko 100g ant virsaus ir gaunasi pasaka. Svarbiausia nepadauginti prieskoniu ir surio nes tada gaunasi nesamone ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital