Tobulas šokoladinis pyragas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tobulas šokoladinis pyragas
Tobulas šokoladinis pyragas
Tobulas šokoladinis pyragas
Autorius apie receptą: Drėgnas, nuostabios tekstūros ir tiesiog burnoje sutirpstantis šokoladinis pyragas. Tik jokiu būdu nepraleiskite šokoladinio glajaus, nes jis pyrago skoniui suteikia Drėgnas, nuostabios tekstūros ir tiesiog burnoje sutirpstantis šokoladinis pyragas. Tik jokiu būdu nepraleiskite šokoladinio glajaus, nes jis pyrago skoniui suteikia išbaigtumo ir to puikaus tobulumo. Pyragą kepiau pagal Astos receptą. (...daugiau) Anželika Stančikienė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų cukraus
250 gramų miltų
235 mililitrai vandens (verdančio)
220 gramų sviesto
125 mililitrai kefyro
4 šaukštai kakavos (su kaupukais)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek vanilės
Glajui:
200 gramų juodojo šokolado
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų sviesto
1 sauja riešutų (naudojau lazdyno)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Puode ant nedidelės ugnies ištirpinkite sviestą. Kai jis ištirpsta, suberkite kakavą ir maišydami šiek tiek pakaitinkite, iki kakava tolygiai pasiskirstys. Tada supilkite verdantį vandenį ir maišydami pakaitinkite iki užvirimo. Nuimkite nuo ugnies.
2.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Ant šio mišinio užpilkite karštą kakavos masę ir atsargiai išmaišykite.
3.
Kitame dubenyje gerai išmaišykite kefyrą, kiaušinius, kelis lašus vanilės esencijos ir sodą. Luktelkite bent penkias minutes, kad kefyras gerai užgesintų sodą. O tada šį mišinį supilkite į pravėsusią (kad nesutrauktų kiaušinių) kakavinę masę ir gerai išmaišykite.
4.
Masę supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens apvalią) iš šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 minučių (jeigu kepsite didesnėje formoje ir pyragas bus plonesnis, kepimo laiką trumpinkite). Ar iškepęs patikrinkite įsmegdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - jeigu ištrausite neapsivėlusį tešla, pyragas iškepęs.
5.
Glajui virš garų vonelės ištirpinkite šokoladą drauge su sviestu (įsitikinkite, kad indas, kuriame tirpinsite, visiškai sausas). Supilkite grietinėlę (kambario temperatūros, ne iš šaldytuvo tiesiai, nes šokoladas gali sušokti) ir gerai išmaišykite. Glajus turėtų būti daugmaž tirštumo kaip jogurtas. Paragaukite, ar glajui pakanka saldumo. Jeigu norisi jo daugiau, galite įberti truputį cukraus pudros.
6.
Glajų pilkite ant karšto pyrago ir gražiai išlyginkite viršų. Papuoškite smulkintais riešutais, o tada mėgaukitės! Pyragas skanus ir karštas, ir atvėsęs.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis