Tobulas pomidorų džemas

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Tobulas pomidorų džemas
Tobulas pomidorų džemas
Tobulas pomidorų džemas
Autorius apie receptą: Gardų džemą galima ruošti ne tik ir žinomų uogų ir vaisių, bet ir iš cukinijų, agurkų ar net pomidorų. O šiuo džemu labai tinka gardinti sūrį, blynus ar mėsos patiekalus. Gardų džemą galima ruošti ne tik ir žinomų uogų ir vaisių, bet ir iš cukinijų, agurkų ar net pomidorų. O šiuo džemu labai tinka gardinti sūrį, blynus ar mėsos patiekalus. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 gramų pomidorų
1 litras balto vyno (sauso, tinka ir nealkoholinis)
100 gramų svogūnų
50 gramų cukraus
50 gramų alyvuogių aliejaus
10 gramų čiobrelių
1 gramas kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorams nulupamos odelės ir išpjaunami koteliai. Nuvalyti pomidorai supjaustomi kubeliais.
2.
Puode įkaitinamas aliejus ir jame apkepinami smulkiai sukapoti svogūnai iki apskrunda.
3.
Į puodą su svogūnais dedamas cukrus ir kaitinama iki cukrus karamelizuotis (ištirps ir taps gintarinės spalvos).
4.
Tada sudedami pomidorai ir čiobrelių lapeliai, supilamas vynas, sudedami prieskoniai ir viskas verdama ant nedidelės ugnies apie 2 valandas iki džemas sutirštės. Paliekama atvėsti, o tada sukrečiame į stiklainiuką ir laikoma šaldytuve (arba galima saugoti žiemai, žr. patarimus žemiau).
5.
Šis pomidorų džemas tobulai tinka prie jautienos steiko, švelnaus skonio sūrio ar tiesiog tepti ant paskrudintos duonelės.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu pomidorų džemą norite saugoti žiemai, dar karštą jį sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir užsukite švariais, karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Palikite stiklainius atvėsti iki kambario temperatūros, o tada neškite į vėsų rūsį ar sandėliuką.
Atidarytą džemo indelį laikykite šaldytuve ir suvartokite per 2-3 savaites.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital