Tobulas kalendrų padažas - prie paukštienos, žuvies ar salotoms

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kalendrų padažas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kalendrų padažas
Kalendrų padažas
Autorius apie receptą: Spalvingas, kvapnus ir labai skanus padažas, kuris idealiai tinka prie vištienos patiekalų, žuvies, gardinti salotas ar tiesiog mirkyti duonelę arba daržovių lazdeles. Bet koks Spalvingas, kvapnus ir labai skanus padažas, kuris idealiai tinka prie vištienos patiekalų, žuvies, gardinti salotas ar tiesiog mirkyti duonelę arba daržovių lazdeles. Bet koks patiekalas pagardintas šiuo padažu atrodys ne tik žaviai, bet ir nustebins puikiu, sodriu skoniu. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų majonezo (klasikinio arba šio veganiško, galima keisti alyvuogių aliejumi)
1 vienetas chalapos paprikų (dar žinomos, kaip jelapenai)
30 gramų kalendros (šviežių)
7 vienetai svogūnų laiškų
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas garstyčių (naudojau aštrias)
1 šaukštelis medaus (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų padažo (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Chalapos papriką (dar žinomą kaip jelapenas) perpjauti pusiau, išimti sėklas. Pasmulkinti.
2.
Visus ingredientus dėti į elektirnio trintuvo ar kokteilinės indą, įspausti žaliosios citrinos sultis. Viską gerai sutrinti iki vientisos, glotnios konsistencijos.
3.
Padažą laikyti sandariame indelyje šaldytuve iki savaitės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Daiva
2022-01-04 19:35
Ar galima kalendrą pakeisti petražolėmis? ATSAKYTI
Dovilė
2022-01-04 20:41
Skonis bus kitoks, pikantiškesnis, bet turėttų būti galima. ATSAKYTI
Laurinta
2022-01-05 09:20
Gaminau šventėms su petražolėmis. Tokiu atveju patariu naudoti mažiau svogūno laiškų (manau pakaktų kokių trijų laiškų), nes su pundeliu bus intensyvus skonis, tuomet reikėtų didinti medaus kiekį vis paragaujant, kad būtų švelnesnis, bet rezultatas patiko taip pat :) ATSAKYTI
Valerija
2021-12-06 17:16
Super skanus padažas! Su krevetėmis, ant daržovių, vištienos, nors ir vienas šaukšteliu, kad mėgstat truputį aštriau ir kalendrą - labai rekomenduoju :)) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital