Tobulas bulvių ir sūrio apkepas pagal Julios Child receptą

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Bulvių apkepas su sūriu Julia Child
@Shutterstock
Bulvių apkepas su sūriu Julia Child
Bulvių apkepas su sūriu Julia Child
Autorius apie receptą: Šis nuostabus bulvių apkepas - patobulinta ir sūriu pagardinta klasikinio prancūziško bulvių apkepo variacija. Ir bent man skoniu ji tikrai nenusileidžia originalui ir turbūt Šis nuostabus bulvių apkepas - patobulinta ir sūriu pagardinta klasikinio prancūziško bulvių apkepo variacija. Ir bent man skoniu ji tikrai nenusileidžia originalui ir turbūt netgi jį pranoksta. Apkepas skalsus, sotus, bet skonis vertas kiekvienos kalorijos! Beje, kas nežino - Julia Child yra viena garsiausių JAV kulinarių, supažindinusi amerikiečius su Prancūzijos virtuvės subtilybėmis. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
350 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų sūrio (tinka gruyere, čederis ar kitoks stipresnio skonio)
50 gramų sviesto
1 skiltelė česnako
2 šaukšteliai džiovintų čiobrelių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kepimo indą patrinkite perpus perjauta česnako skiltele. Tada ištrinkite jį sviestu (tam panaudokite daugmaž ketvirtadalį viso sviesto kiekio) sviesto pasilikite apkepo viršui). Aš naudojau 21x21 cm kvadratinę kepimo formą, bet tiktų ir apvali 21-24 cm forma.
2.
Bulves nuskuskite ur supjaustykite plonomis 2-3 mm storio riekutėmis (būtinai plonomis, kitaip neiškeps!). Sviestą ištirpkite. Sūrį sutarkuokite.
3.
Trečdalį bulvių susluoksniuokite formoje ir jas apliekite trečdaliu grietinėlės (patogiausia tą daryti šaukštu, kad grietinėlė pasiskirstytų tolygiai). Pabarstykite druska, pipirais, džiovintais čiobreliais, apšlakstykite trečdaliu tirpinto sviesto, paskleiskite trečdalį sūrio. Taip susluoksniuokite visą apkepą. Paskutinis sluoksnis turi būti sūrio.
4.
Kepimo indą uždenkite folija. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Foliją nuimkite ir kepkite dar 10-15 min., kad apskrustų.
Patarimai:
Apkepą labai tinka patiekti su šviežių daržovių salotomis.
AUTORIUS: Reda
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital