Tobulai lygūs ir purūs biskvito lakštai pagal Kūmutę

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Tobuli biskvito lakštai
Tobuli biskvito lakštai
Tobuli biskvito lakštai
Autorius apie receptą: Esu minėjusi, kad tortai ir pyragai nėra mano stiprioji virtuvės pusė, bet kadangi bobutė buvo konditerė, su malonumu peržvelgdavau vienos konditerių grupės kūrinių Esu minėjusi, kad tortai ir pyragai nėra mano stiprioji virtuvės pusė, bet kadangi bobutė buvo konditerė, su malonumu peržvelgdavau vienos konditerių grupės kūrinių nuotraukas, paskui jau ir paskaitydavau komentarus, patarimus. Ir vieną gražią (tikra ta žodžio prasme) dieną sudėliojau viską, ką sužinojau į vieną vietą ir iškepiau tobulus biskvito lakštus. Be kepimo miltelių ar kitų tešlos kildintojų. Be riebalų. Super. Išbandyta jau su keturiais skirtingais kremais ir netgi papildomais ingredientais biskvite, tačiau šiandien aprašysiu klasikinį. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
6 vienetai kiaušinių (L dydžio)
200 gramų cukraus (balto)
200 gramų kvietinių miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
4 lakštams, naudojant 26 cm silikoninę formą, pasiruošiu 6 didelius (L) kiaušinius, 200 g balto cukraus, 200 g kvietinių miltų.
2.
Kiaušinius įmušu į plakiklio indą, tinka tiek mikseris, tiek virtuvinio kombaino S peiliai. Plaku penkiolika minučių, jums nepasirodė – penkiolika. Tuomet sudedu cukrų, plaku dar penkias. Tuomet įsijoju miltus ir juos atsargiai įmaišau į stebėtinai purią masę.
3.
Jungiu orkaitę ir nustatau 160 C.
4.
Silikoninei kepimo formai nereikia kepimo popieriaus, iš jos, kaip iš susegamos metalinės, per kraštus nebėga tešla, todėl labai pamėgau ruošti kepinius būtent tokiose. O ir jų kaina nebesikandžioja.
5.
Tešlą padalinu į tris arba keturias lygias dalis, dabar jau “atmušiau ranką“ ir žinau po kiek samčių pilti į formą vienam lakštui, bet pirmiems bandymams siūlyčiau supilstyti tešlą į vienodo tūrio indus, kad tešlos neliktų ar neduokdie nepritrūktų.
6.
Vieną porciją pilu į formą ir dedu į įkaitusią orkaitę, kepu 15 – 17 minučių. Jūsų orkaitėje tai nebūtinai bus tikslus laikas, pirmus lakštus stebėkite. Silikonas žavingas dar ir tuo, kad joje iškepęs lakštas atšoka nuo kraštų ir tokiu būdu matosi, kada lakštas iškepęs.
7.
Neišjungiant orkaitės, ištraukiu formą, ji labai greitai atvėsta. Lakštą išverčiu ant pasiruošto kepimo popieriaus, į formą pilu tešlos ir vėl visa procedūra nuo pradžių, kol iškepu visus lakštus.
8.
Lakštai VS biskvitas: Lakštai tobulai vienodi, pjaustant biksvitą be specialių įrankių, sunku taisyklingai atriekti. Kepant biskvitą, būna visokių cirkų – tai kepurė išauga, tai vidus subliūkšta, tai neiškepa iki galo. Paskutinis punktas apie prastą kepėją, žinoma, bet atradus lakštus, daugiau vieno biskvito kepti nebesinori.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Miglė
2020-05-01 17:25
Išbandytas receptas, labai ačiū už jį. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital