Tobula kepta lašiša

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tobula kepta lašiša
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Tobula kepta lašiša
Tobula kepta lašiša
Tobula kepta lašiša
Autorius apie receptą: Gardi ir ypatingai kvapni lašiša. Labai skanu šalia tiekti pastarnokų košę ir pakepintais smidrais. Puiki idėja ypatingiems pietums. Gardi ir ypatingai kvapni lašiša. Labai skanu šalia tiekti pastarnokų košę ir pakepintais smidrais. Puiki idėja ypatingiems pietums. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų lašišos (su odele)
80 gramų alyvuogių aliejaus
60 gramų sviesto
50 gramų lazdyno riešutų
10 gramų krapų
10 gramų džiovintos avietės (nebūtina)
5 gramai čiobrelių
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje gerai įkaitinamas aliejus.
2.
Lašiša dedama į keptuvę (odele į apačią). Į keptuvę dedamas sviestas. Kepama ant aukštos temperatūros apie 2-3 minutes, kol odelė apskrunda.
3.
Riešutai, prieskoninės žolelės ir džiovintos avietės pasmulkinami.
4.
Apkepusi lašiša dedama ant kepimo popieriumi išklotos skardos, oda į viršų. Odelė nulupama.
5.
Ant lašišos viršaus beriamos prieskoninės žolelės, smulkinti riešutai ir džiovintos avietės. Pagal skonį pabarstoma druska.
6.
Kepama iki 60 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Taip paruošta lašiša puiki ir savaime, o aš ją patiekiau su svieste pakepintais smidrais ir vyno padažu, kurį ruošiu taip - puode ant šiek tiek sviesto pakepinu kietuosius smidrų galus (apie 50g) drauge su trupučiu šviežių čiobrelių bei krapų. Kepinu apie 5 minutes. Tada pilu 100 ml balto sauso vyno. Kai jis nugaruoja, pilu 300 ml grietinėlės ir viską verdu apie 15 minučių. Baigus virti padažą perkošiu per sietelį ir pagal skonį pagardinu druska.
Prie lašišos labai tinka pastarnokų košė, kurią gaminu taip - 300 g pastarnokų švariai nuplaunu (bet neskutu). Dedu juos į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 30-40 minučių, kol jų vidus suminkštėja. Iš iškeptų dar karštų pastarnokų išskobiu vidų. Jį sumaišau su 50 g šalto pasmulkinto sviesto, beriu pagal skonį druskos ir gerai išmaišau. Košę galima papuošti pasmulkinta lašišos odele (ją pakepinu aliejuje, kad taptų traški).
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital