Tiramisu tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Tiramisu tortas
Tiramisu tortas
Tiramisu tortas
Tiramisu tortas
Autorius apie receptą: Tiramisu yra riebus, saldus ir jo skonis pakylėja iki dangaus. Tiramisu yra riebus, saldus ir jo skonis pakylėja iki dangaus. Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų biskvitinių pirštelių
300 mililitrų kavos (stiprios, paruoštos)
50 gramų vyno ("Marsala", taip pat tinka konjakas, brendis)
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (naudokite kokybišką ir riebią)
4 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus pudros
Pabarstymui:
4 šaukštai kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Išvirkite stiprią kavą ir atvėsinkite. Įpilkite "Marsala" vyno arba kito alkoholio.
2.
Kremui kiaušinius gerai nuplaukite. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasilikite, galėsite panaudoti morengams arba blyneliams kepti. Trynius ir cukraus pudrą dėkite į karščiui atsparų indą. Išmaišykite.
3.
Puode užvirkite vandenį. Sumažinkite kaitrą ir ant viršaus dėkite dubenį su tryniais ir cukraus pudra. Dubuo turi nesiliesti su vandeniu. Plakite ant garų apie 5 minutes. Dubenį nukelkite ir dar plakite, kol masė sutirštės iki kremo konsistencijos. Kremą atvėsinkite.
4.
Grietinėlę išplakite iki standumo.
5.
Į maskarponės sūrį įmaišykite grietinėlę. Maišykite labai iš lėto ir jokiu būdu neplakite elektriniu plakikliu. Po truputį įmaišykite trynių masę.
6.
Sausainius ir kremą padalinkite lygiomis dalimis. Į torto formą įdėkite padėkliuką skirtą tortams ir apjuoskite acetato juosta. Mano juosta buvo truputį per aukšta, bet nieko tokio.
7.
Sausainius po vieną labai trumpam merkite į kavą ir išklokite jais torto formos dugną. Ant viršaus tepkite kremo ir barstykite kakavos milteliais. Sausainių per daug nemirkykite, nes jie gali ištyžti. Taip susluoksniuokite visus sausainius ir kremą. Viršų barstome kakavos milteliais. Labai tinka ir smulkintas juodasis šokoladas. Dedame į šaldytuvą nakčiai.
8.
Puošiame pagal jūsų nuotaiką, fantaziją ir turimus produktus.
Patarimai:
Torto forma 20 cm.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital