Tiramisu su kriaušėmis ir baltu šokoladu

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Tiramisu su kriaušėmis ir baltu šokoladu
Tiramisu su kriaušėmis ir baltu šokoladu
Tiramisu su kriaušėmis ir baltu šokoladu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Kriaušėms:
750 ml balto vyno
2 stiklinės kriaušių sulčių
1,25 stiklinės cukraus
12 ankščių kardamono, perskeltų pusiau
4 šviežio imbiero skritulėliai, nulupti, maždaug 2,5 cm skersmens ir 0,5 cm storio
2 lazdelės cinamono
8 vidutinės kriaušės (apie 1,5 kg), nuluptos
 
Balto šokolado ir maskarponės putėsiams:
200 g balto šokolado
0,33 stiklinės kriaušių brendžio
0,25 stiklinės vandens
1 ankštis vanilės
250 g maskarponės sūrio
1 stiklinė riebios gritinėlės
 
Sausainiams:
3 kiaušiniai
6 šaukštai cukraus
0,75 stiklinės miltų
2 šaukštai krakmolo (kukurūzų)
6 šaukštai cukraus pudros
 
Papuošimui:
2 stiklinės riebios grietinėlės
Smulkinti imbiero cukatai
Balto šokolado drožlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kriaušės:
Didokame puode sumaišyti visus ingredientus ir užvirinti. Sumažinti ugnį, puodą uždengti ir virti ant silpnos ugnies, kol kriaušes suminkštės, maždaug 30 minučių. Atvėsinti. Iš atvėsusio skysčio išimti kriaušes, o sirupą dar pavirinti atidengtame puode and vidutinės ugnies, kol sirupas nugaruos ir liks tik kokios 2 stiklinės skysčio, apie 15 minučių. Sirupą perkošti, prieskonius išmesti, o sirupą atvėsinti. Putėsiai:
Karščiui atsparų dubenį uždėti ant puodo su verdančiu vandeniu (garų vonelė). Į dubenį sudėti baltą šokoladą, supilti brendį ir vandenį, viską pastoviai maišyti, kol šokoladas ištirps ir susimaišys su skysčiu į vientisą masę. Šokolado masę perkelti į kitą didesnį dubenį. Peiliu išimti vanilės sėklytes ir sudėti jas į šokolado masę. Pamažu dėti maskarponės sūrį, vis pastoviai maišant. Viską gerai išmaišyti. Atvėsinti.
Grietinėlę išplakti elektriniu mikseriu iki standžių putų. Plaktą grietinėlę atsargiai įmaišyti į balto šokolado ir maskarponės masę. Paruoštus putėsius atšaldyti šaldytuve pernakt, arba bent 3 – 4 valandas. Sausainiai “Damų piršteliai” (Savoiardi):
Orkaitę įkatinti iki 170 C (350 F).
Pasiruošti dvi dideles kepimo skardas: jų dugnus patepti sviestu arba aliejumi ir ištiesti sviestiniu popieriumi.
Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus išplakti elektriniu mikseriu, kol jie šiek tiek sustandės. Pamažu pilti cukrų, vis toliau pastoviai plakant. Plakti tol, kol baltymai pasidarys standūs ir blizgantys. Atskirame dubenėlyje šakute išplakti trynius, juos supilti į išplaktus baltymus ir labai atsargiai išmaišyti, kad baltymai nesukristų. Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį be antgalio (su apvalia maždaug 1 – 1,5 cm skersmens skyle). Ant paruoštos skardos formuoti maždaug 10 cm ilgio sausainius, tarp jų paliekant maždaug 2 cm tarpus. Ant sausainių viršaus užsijoti 3 šaukštus cukraus pudros. Palaukti 5 minutes, kol cukrus sudrėks, o sausainių paviršius pasidengs mažais lašiukais. Užsijoti likusius 3 šaukštus cukraus pudros. Prilaikant sviestinį popierių, paversti kepimo skardą ir iškratyti neprilipusią cukraus pudrą. Sausainius kepti apie 10 min, skardas orkaitėje sukeisti vietomis, ir kepti dar 5 minutes, kol sausianiai lengvai paruduos. Išimtus sausainius šiek tiek atvėsinti, kokias 5 minutes. Metaline mentele perkelti dar šiltus sausainius ant grotelių ir leisti jiems pilnai atvėsti. Tiramisu:
2 stiklines grietinėlės išplakti elektriniu mikseriu iki standžių putų. Į plaktą grietinėlę supilti 1/3 stiklinės sirupo, kuiriame virė kriaušės. Viską gerai išmaišyti.
Atvėsusias kriaušes perpjauti per pusę, išimti sėklas ir supjaustyti maždaug 1 cm storio riekelėmis.
Aukšto stiklinio indo dugną iškloti sausainiais, apvaliąja puse žemyn. Sausainius apšlakstyti sirupu, kuiriame virė kriaušės. Ąnt sausainių dėti trečdalį putėsių, juos paskirstant taip, kad prie indo kraštų būtų storesnis putėsių sluoksnis, nei vidurųje, o į vidurį pridėti 2 -3 šaukštus plaktos grietinėlės su kriaušių sirupu. Putėsių/grietinėlės sluoksnį išlyginti šaukštu. Ant putėsių sluoksnio išdėlioti kriaušių riekeles. Ant kriaušių vėl išdėlioti sausainius, juos apšlakstyti kriaušių sirupu, ir toliau taip sluoksniuoti dar du kartus: sausainiai –sirupas – putėsiai+grietinėlė – kriaušės. Ant pačio viršaus su konditeriniu maišeliu išspausti likusią plaktą grietinėlę. Desertą puošti balto šokolado drožlėmis ir smulkintais imbiero cukatais.
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital