Tiramisu skonio sūrio pyragas

AUTORIUS:
Raminta Valinčiūtė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Tiramisu skonio sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Vandens vonelės kepimui reikia tam, kad pyragas keptų tolygiai, neįtrūktų, o iškepęs - nesukristų. Visi sūriai, varškė ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros. Vandens vonelės kepimui reikia tam, kad pyragas keptų tolygiai, neįtrūktų, o iškepęs - nesukristų. Visi sūriai, varškė ir kiaušiniai turi būti kambario temperatūros. Raminta Valinčiūtė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų šokoladinių sausainių ("Selgos" tipo)
85 gramai sviesto
Viršui:
360 gramų varškės
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų rikotos sūrio
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
3 šaukštai bulvių krakmolo
4 šaukšteliai tirpios kavos
1 šaukštas grietinėlės likerio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
22 cm dydžio kepimo formos dugną patepkite sviestu, orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Sausainius sutrinkite į trupinius ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Sudėkite į kepimo formą ir prispauskite prie dugno. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes, vėliau sumažinkite temperatūrą iki 160 C laipsnių. Ištraukite ir palikite atvėsti.
2.
Į gilų dubenį sudėkite maskarponę, rikotą, per sietelį pertrintą varškę. Elektriniu plakikliu viską sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite cukrų, dar kartą gerai išmaišykite. Po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite trynius, kiekvieną kartą gerai išplakdami. Įmaišykite krakmolą.
3.
Atskiram dubenyje sumaišykite likerį ir kavos miltelius, kol jie ištirps. Tada supilkite į sūrių masę ir tolygiai išmaišykite.
4.
Atkirpkite 2 dvigubus folijos lakštus. Sudėkite vieną ant kito suformuodami pliuso ženklą. Jo viduryje padėkite kepimo formą ir foliją tvirtai užlakstykite iki pat formos viršaus.
5.
Supilkite sūrių masę. Kepimo formą įstatykite į didesnį ir gilesnį kepimo indą. Į jį verdančio vandens pilkite tiek, kad per du pirštus apsemtų formą su pyragu.
6.
Atsargiai padėkite ant skardos ir pašovę į orkaitę kepkite 50-60 minučių, kol pyragas sutvirtės, jo viduriukas gali būti ne visai standus. Ištraukite iš orkaitės, palikite atvėsti 30 minučių ir nuimkite foliją. Kai pyragas atvės, padėkite jį į šaldytuvą 4 - 8 valandoms arba nakčiai.
AUTORIUS: Raminta Valinčiūtė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital