Naktinė tiramisu avižinė košė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Naktinė tiramisu avižinė košė
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Naktinė tiramisu avižinė košė
Naktinė tiramisu avižinė košė
Naktinė tiramisu avižinė košė
Autorius apie receptą: Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, Naktinės avižinės košės taip vadinamos, nes jų nereikia virti. Pakanka sumaišyti ingredientus, palikti šaldytuve nakčiai, o ryte skanauti. Jų variacijų yra begalės, tačiau šis variantas su kava, skoniu kažkuo primenantis legendinį tiramisu desertą, yra mano vienas mėgstamiausių. O dar ir taip žavingai atrodo! Kavos, su kuria ruošite šią košę, stiprumą taikykite pagal savo skonį, kava be kofeino taip pat tinka. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
1.5 stiklinės augalinio migdolinio gėrimo (ar kitokio mėgiamo augalinio ar gyvulinio, arba jogurto)
0.5 stiklinės kavos (arba 1 v.š. tirpios kavos, ištirpintos 100 ml vandens)
2 šaukštai baltymų miltelių (mėgiamų, naudojau Tastik, galima nedėti)
1.5 šaukšto ksilitolio (arba eritritolio ar pagal skonį stevijos, klevų sirupo ar kito saldiklio)
1 šaukštas chia (ispaninio šalavijo) sėklų (arba linų sėmenų, nebūtina)
1 saujelė migdolų (ar kitų riešutų, galima nedėti)
Patiekiant:
4 šaukštai graikiško jogurto (arba jei dar "tiramisiškiau" perpus jogurto ir maskarponės)
pagal skonį saldiklio
šiek tiek vanilės
šiek tiek kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį dėkite avižas, čija sėklas, baltymų miltelius (jei naudojate), pilkite pieną, kavą ir saldiklį. Išmaišykite.
2.
Indą uždenkite ir dėkite nakčiai į šaldytuvą (ar bent 4-5 valandoms).
3.
Košei išbrinkus, graikišką jogurtą pagal skonį pagardinkite saldikliu ir šlakeliu vanilės ekstrakto.
4.
Išbrinkusią košę paskirstykite į dvi stiklines. Ant viršaus dėkite jogurtą, pabarstykite kakavos milteliais.
Patarimai:
Baltymų milteliai nėra būtini, tačiau suteikia košei daugiau sotumo.
Kava. Aš šiai košei naudoju gana stiprią kavą, bet šį momentą drąsiai taikykite pagal save. Svarbu, kad būtų tokia kava, kurią mėgstate.
Be kofeino - norėdami varianto be jo, rinkitės kavą be kofeino. Arba kavą keiskite kakava.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Danutė
2023-04-16 17:38
Geras receptas, pabašų ir pati naudojau.tik be kakavos. O dabar naudosiu ir su kakava! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital