Tinginys su Matcha arbata

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Tinginys su Matcha arbata
Tinginys su Matcha arbata
Tinginys su Matcha arbata
Tinginys su Matcha arbata
Tinginys su Matcha arbata
Tinginys su Matcha arbata
Autorius apie receptą: Matcha ir pieno derinys man – kažkas artimo tobulybei… Jei puodelis Matcha latte ir tinginys yra mėgstamiausių smaližiškų malonumų tope – neprašausite ir su šiuo desertu. Matcha ir pieno derinys man – kažkas artimo tobulybei… Jei puodelis Matcha latte ir tinginys yra mėgstamiausių smaližiškų malonumų tope – neprašausite ir su šiuo desertu. Paruošti užtruks ne ilgiau nei paprastą tinginį. Sunkiausia išlaukti, kol sustings. Bet kaip skanu aplaižyti šaukštą belaukiant… (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto
360 gramų sausainių
200 gramų sviesto
2 šaukštai matcha miltelių (+ šiek tiek papuošimui, bet nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sausainius sulaužyti gabaliukais. Gabaliukai turėtų būti ~1*1 cm ir mažesni. Gali būti skirtingo dydžio. Sudėti į dubenį.
2.
Į prikaistuvį (ar nedidelį puodą) dėti kubeliais pjaustytą sviestą ir supilti kondensuotą pieną. Kaitinti ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kol sviestas ištirps. Masė nebūtinai turi visiškai susijungti, gali plaukioti ištirpusio sviesto burbuliukai.
3.
Į sviesto ir kondensuoto pieno masę suberti Matcha miltelius ir labai gerai išmaišyti. Masėje liks miltelių žymių, kadangi tai yra arbata, ji ir neturi iki galo ištirpti.
4.
Ant sausainių supilti žalią kondensuoto pieno masę. Kruopščiai išmaišyti.
5.
Formą, kurią naudosite tinginiui, iškloti maistine plėvele ar kepimo popieriumi. Dalimis sukrėsti formą, vis šaukštu paspaudžiant sluoksnius, kad neliktų oro tarpų.
6.
Tinginį bent kelioms valandoms (o geriau pernakt) dėti į šaldytuvą sustingti. Prieš pjaustant galima papildomai papuošimui pabarstyti Matcha milteliais.
Patarimai:
Jei mėgstate traškesnį tinginį, rinkitės Selgos tipo sausainius, jei minkštesnį – Gaidelio.
Matcha milteliai – turiu omenyje pačias maltas Matcha arbatžoles, ne paruoštą ir ne tirpų Matcha latte gėrimą.
Matchos galima dėti kiek daugiau ar mažiau – ragaukite kondensuoto pieno masės ir nutarsite, ar norisi intensyvesnio skonio.
Naudojau 28*10 cm dydžio formą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Algita
2021-09-12 21:23
Kodėl netinka tirpūs mačos milteliai?
Ačiū. ATSAKYTI
Valerija
2021-09-13 09:18
Jei sudėtyje tik Matcha (ar bent jau didžioji dalis jos) - tuomet pukiai tinka. Netinka tik tirpūs Matcha Latte milteliai, nes jų sudėtyje pačios Matcha arbatos dažniausiai būna labai labai nedaug, o kitos sudėtinės dalys yra cukrus, pieno produktai ir kt., todėl juos naudojant neišgausite intesyvesnio Matcha skonio, jis gali vos vos jaustis. Arba tuomet jau jų reikėtų dėti gerokai daugiau, dėl ko į ir taip jau saldų gaminį dėtumėte dar daugiau cukraus ir Tinginys būtų pernelyg saldus. Skanių eksperimentų ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital