Tinginukų spurgos su uogiene keptuvėje

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Greitos spurgos keptuvėje
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Greitos spurgos keptuvėje
Greitos spurgos keptuvėje
Greitos spurgos keptuvėje
Autorius apie receptą: Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 mililitrų kefyro
320 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio sodos (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Įdarui:
12 šaukštelių uogienės (tirštos, apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kefyrą šiek tiek pašildyti ant nedidelės kaitros ar apie pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje, kad sušiltų. Įberti sodą, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti, kol suputos.
2.
Berti cukrų, druską, miltus ir kruopščiai išmaišyti. Tešla bus labai tiršta, tąsi.
3.
Prieš kepant pasiruošti stiklinę vandens (į ją merksime šaukštą, kad neapliptų tešla). Į stiklinę pamerkti šaukštą.
4.
Keptuvėje iki vidutinės kaitros įkaitinti šiek tiek aliejaus.
5.
Šlapiu šaukštu imti tešlos ir dėti į keptuvę. Mažesniu šaukšteliu viduryje suformuoti įdubimą. Į įdubimą dėti uogienės. Dideliu šaukštu šiek tiek užlankstyti tešlos kraštus ant uogienės. Jei užsidengia ne visa uogienė, imti dar šiek tiek tešlos, uždengi uogienę ir išlyginti paviršių. Šaukštą grąžinti į vandens stiklinę - jį mirkyti reikėtų tarp kiekvienos spurgos formavimo.
6.
Spurgą apkepti iš abiejų pusių, kol apskrus ir šiek tiek pakils. Iškepusias sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių. Tiesa, ši tešla nėra iš "prigeriančių" labai daug riebalų, todėl spurgos bus skanios ir taip.
7.
Galima, bet nebūtina, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Patarimai:
Spurgų formavimą galite pamatyti video, esančiame prie recepto nuotraukų.
LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Oksana
2019-09-10 20:15
Bandysim:) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital