Tinginukų "Napoleonas" su maskarpone

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Tinginukų "Napoleonas" su maskarpone
Autorius apie receptą: Jūs jau turbūt žinote, kad nesu pusfabrikačių gerbėja, tačiau yra viena didelė išimtis – kartais perku šaldytą tešlą, labai faina turėti jos šaldiklyje ir esant Jūs jau turbūt žinote, kad nesu pusfabrikačių gerbėja, tačiau yra viena didelė išimtis – kartais perku šaldytą tešlą, labai faina turėti jos šaldiklyje ir esant reikalui, greituoju būdu ką nors gardaus pagaminti. O kartais, kai šaldiklio stalčiai jau sunkiai traukiasi, darau reviziją ir tuomet kelias dienas gaminu iš atšildytų produktų – verdu ožkienos sriubas ir naminius koldūnus, kepu putpeles ar šildau blynus. Ištraukiau kartą ir bemielės tešlos poką, jame buvo 6 lapeliai. Obuolių namie nebuvo, į rūsį eiti dėl indelio uogienės tingėjosi, o šaldytuve akis užkliuvo už maskarponės ir graikiško jogurto indelių, jų galiojimas jau irgi ėjo galop. Ir kaip jau man būna, šovė idėja. Iškepiau visus šešis lapelius, niekuo netepdama ir nebadydama šakutėmis, kadangi ši tešla tik kyla, o nesipučia, kaip mielinė, visi lapeliai puikiai tilpo vienoje skardoje. Planavau tik pabandyti suręsti torčiuką, tačiau jam užteko pusės iškeptų papločių, tad ketvirtąjį sutrupinau ir gausiai pabarsčiau jau suteptą tortuką. Liko ir kremo, tad sutrupinau ir penktąjį ir susluoksniavau į desertinę taurę. Jau buvau praalkusi, o paskutinis lakštas kvietė sugalvoti ką su juo nuveikus. Ir ką gi – perpjoviau jį pusiau, pridėjau šviežių agurkų juostų, kumpio, sūrio ir pasigardžiuodama sulapnojau. Dabar jau žinau kiek ir ko reikia, kad pagaminti tik torčiuką, tačiau maskarponės sūrį parduoda tik tam tikrose pakuotėse, mažiausios būna mažai, o gaminant iš 500 g , kremo lieka. Tad gaminant jau penktą tortą, prisiminiau, kad žiemą kažkodėl norisi ledų, kremo perteklių sudėjau į šalčiui atsparią dėžutę ir padėjau šaldiklin. Jau ne vieną svečią vaišinau šiais ledais, visiems tiko ir patiko. Ir labiausiai tai, kad kremas yra neįkyriai saldus, turintis jogurtui būdingos rūgštelės, bet ir prabangiai riebus, standus. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 lapai bemielės sluoksniuotos tešlos (iš standartinės 500 g pakuotės su 5 ar 6 lapeliais)
500 gramų maskarponės sūrio
500 gramų graikiško jogurto (9-10 % riebumo)
120 gramų rudojo cukraus
pagal poreikį šermukšnių uogienės (arba bruknių uogienės nebūtinai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Atvėsintus tešlos lapelius dedu ant kepimo popieriumi (ar silikoniniu kilimėliu) išklotos skardos, ją dedu į orkaitės vidurį ir jungiu 220 C kaitrą. Kepu apie 30 minučių.
2.
Tuo metu į gilų indą sukrečiu maskarponę ir jogurtą, beriu cukrų ir elektriniu plakikliu plaku, kol ištirpsta cukrus, užtrunku apie dvi minutes.
3.
3 iškeptus ir atvėsintus lakštus, jei jie kepdami labai išsipūtė, pjaunu pusiau, o ketvirtą sutrupinu. Į kekso kepimo formą dedu vieną lakštą ar jo pusę, pertepu jį kremu, antrą sluoksnį dar patepu uogiene, ir taip renčiu tortą, paskutinis sluoksnis turi būti kremo.
4.
Gausiai apiberiu jį trupiniais, taip pat iš torčiuko šonus (dėl to gaminu mano mylimose silikoninėse formose, jos bortai lankstosi) ir dedu į šaldytuvą bent 6 valandoms. Skaniausias po 24 valandų poilsio ir brendimo.
5.
Valgome atpjautomis porcijomis, kadangi torčiukas labai drėgnas, užsigerti nesinori, bet geros kavos puodelis nepamaišytų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Kristina
2024-01-04 14:31
Labai geras receptas, pagaminamas lengvai net ir nepatyrusiam kepėjui. Vienintelis pastebėjimas, kas nemėgstate itin saldžiai - mažinkite cukraus maždaug trečdaliu ir netgi galima įspausti citrinos sulčių, kad gautumėte maloniai saldžiarūgštį kremą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital