Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu
Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu
Tinginių Napoleonas su plikytu kremu ir uogų pertepimu
Autorius apie receptą: Labai skanu ir greita! Vietoje trintų uogų galite drąsiai naudoti ir rūgštesnę uogienę (pvz. bruknių). Labai skanu ir greita! Vietoje trintų uogų galite drąsiai naudoti ir rūgštesnę uogienę (pvz. bruknių). Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
825 gramai sluoksniuotos tešlos (tinka pirktinė šaldyta ir atitirpinta)
Kremui:
1 ir 1/10 litro pieno
8 vienetai kiaušinių trynių
3/4 stiklinės cukraus
3/4 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
šiek tiek vanilės aromato
Pertepimui:
300 gramų šaldytų uogų
pagal skonį cukraus
100 mililitrų vandens
9 gramai želatinos
Papuošimui:
šiek tiek migdolų drožlių
šiek tiek kakavos
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sluoksniuotą tešlą padalinti 6 dalis, truputį pakočioti ir kepti 6 atskirus lakštus iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių, kol tešla išsipūs ir pradės rusti.
2.
Kremui miltus pakepinti keptuvėje, kol pradės rusti, tuomet atvėsinti ir sumaišyti su cukrumi bei kiaušinių tryniais. Pieną užvirinti su vanile ir plona srovele, nuolat maišant, supilti į miltus. Pakaitinti, kol sutirštės, įmaišyti sviestą ir palikti atvėsti.
3.
Uogų pertepimui uogas užvirinti su vandeniu ir cukrumi, nukaisti ir suberti želatiną. Gerai išmaišyti, kad ištirptų ir palikti atvėsti.
4.
Į lėkštę, kurioje tieksime tortą, dedame tešlos lakštą, tepame uogų, tuomet du sluoksnius su kremu, vėl sluoksnį su uogomis ir dar du sluoksnius su kremu. Viršų ir kraštus aptepame kremu, jei jo liko. Tortą nakčiai paliekame šaldytuve, o ryte puošiame migdolų drožlėmis, kakava bei kokosais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital